Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

OFICIAL! Asociațiile crescătorilor de animale pot cere subvențiile pentru pășuni!

Guvernul a decis astăzi să permită asociațiilor să depună în numele fermierilor cereri unice la APIA pentru campania 2016!

La solicitarea principalelor asociații de crescători de animale,pentru a beneficia de plățile pe suprafață, pentru circa 1 milion ha de pajiști concesionate de la autoritățile locale, se reîncadrează în categoria potențialilor beneficiari ai plăților, asociațiile crescătorilor de animale, deoarece, conform prevederilor actuale ale OUG nr. 3/2015, cu modificările și completările ulterioare, acestea nu mai puteau depune cererea unică de plată și, implicit, nu mai beneficiau de plățile pe suprafață.

În perioada 2015-2020 România beneficiază de circa 10,85 miliarde de euro în cadrul Pilonului I al Politicii Agricole Comune.

 ”Noi am așteptat această Ordonanță de Urgență ca să puntem da drumul la cereri. Am primit și răspunsul de la Comisia Europeană unde Ministerul Agriculturii a trimis notificare așa cum am cerut noi. S-a decis să intre în sedință de Guvern și să fie aprobată în regim de urgență pentru că prin Parlament durează foarte mult. Necazul mare a fost că nici dacă transformai asociația în cooperativă nu puteai să depui pentru că nici celei din urmă nu i se permitea să depună. Aici a fost nebunia nebuniilor și noi am atras atenția că vor face un dezastru”, ne-a declarat în exclusivitate Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu