Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

CREȘTE SUPRAFAȚA destinată înverzirii de la 5% la 7%? Vezi RĂSPUNSUL DIRECTORULUI APIA, Adrian Pintea!

Modificări la acordarea subvenției pentru înverzire? În urmă cu puțin timp ministrul Agriculturii, Achim Irimescu anunța beneficiarii care doresc să se conformeze regulamentului european și care vor să primească această subvenție în 2017 există posibilitatea să se aloce 7% din suprafață fie pentru a lăsa terenul pârloagă, fie pentru a-l cultiva cu plante verzi (soia, plante de nutreț, rapiță etc.), o creștere de 2% față de condițiile de eligibilitate valabile pentru campania din 2016.

Prezent în studioul Agrointeligența- www.agrointel.ro într-un interviu LIVE difuzat pe pagina de Facebook a publicației noastre, Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a explicat beneficiarilor acestui sprijin că încă nu a fost luată o decizie la nivel european cu privire la mărire suprafeței destinate ”înverzirii”.

În momentul de față, acest prag al zonei de înverzire care să crească de la 5% la 7% este în analiza Comisia Europeană și acest lucru se poate face doar printr-un act legislativ al Comisiei și al Consiliului în conformitate cu regulamentul 1307 pe 2013. În momentul în care Comisia va lua această hotărâre categoric că o vom aduce în atenția beneficiarilor noștri. Așa cum ați spus acest lucru este valabil pentru campania 2017. Campania 2017 este departe, mai avem luni destule și avem mult de lucru până atunci”, a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

De precizat că zona de interes ecologic ZIE este obligatorie doar pentru fermierii ale căror exploatații depășesc 15 hectare.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

 1. Dl Mihai eu nu am unde sa pasc oile din cauza voastra a fermierilor ca in goana asta dupa subventii si imbogatire a ti arat toate dealurile . Mai aveti un pic si arati si drumurile publice ca asa sunt ele distruse mai iesiti si voi cu utilajele si le arati. Cu privire la terenuri inca se mai practica escrocheriile cu terenuri declarate cultivate la Apia dar in teren sunt cultivate la sanchi. Am avut vara asta un sut cu unul care a semanat 10 ha de pepeni si a lasat de izbeliste terenul. El a cultivat doar pentru banii de la subventie iar cand a venit odata pe an acolo si eu pasteam oile pe terenul de fapt parloaga facea gargara. Am facut sesizari peste tot nu a luat nimeni masuri si am mai ramas si dusman cu el E corect ?

 2. Domnilor, vorbiti in necunostinta de cauza. Confundati termenii si induceti si altora ideile preconcepute pe care la aveti:
  Cititi si edificati-va:
  http://www.apia.org.ro/files/pages_files/ghid_EFA.PDF
  Cioban, rapita de care zici ca o seamana cu MA-ul, pot sa o infinga si cu degetul in pamant, importat e ca in toamna sa ai un strat vegetal protector si fixator de azot. Iar pentru asta pe langa cei 58 EURO se mai dau 128 EURO ca tractorul ala cu MA-ul nu merge cu aer. Asa ca ori te apuci de treaba ori te uiti cu jind ca nu mai ai parloage pe care sa le pasti fara sa platesti un leu nimanui. Succes!

 3. la ce folos daca in teren e cu totul altceva. noi ciobanii care stam tot timpul pe teren stim cel mai bine ce se intampla in teren . cel mai bine dati-le banii si nu i mai puneti sa faca nimic daca vor domniile lor sa mai cultive ceva e bine daca nu tot bine si daca se poate va rog sa le dati calamitati ca anul asta nu s a facut. cum sa le dai bani pentru inverzire daca ei nu cultiva nimic. arunca cu MA rapita si orz secara in miriste si cu pierderile de la combina dau cu discul si gata inverzirea a 2 a . vin 59 Euro nemunciti la toata suprafata declarata. o fi rau? si cate manevre fac fermierii asta e cea mai banala . Apia vine in teren pleaca cum a venit nu constata nimic. din marginea ogorului de pe asfalt nu se vede agricultura. si cine fac controalele prietenii fermierilor sau niste spagari slab pregatiti.

  1. In realitate suprafata care trebuie alocat inverzirii este cam de 20%, nu 5 %, cum mint astia, caci un ha cultivat cu rapita nu se considera un ha ci abia 0,25 ha, caci se fac niste calcule, in functie de cultura.Cei care au lucerna trebuie sa aiba tot 5% numai ca la APIA, ca si la rapita, un ha de lucerna = 0,7 la inverzire.Iat un calcul simplu pt toti *ciobanii*: daca ai 20 ha x 0,25 = 5 ha.Pt astea primesti 58 euro x 20 ha =1160 euro.Pta a ara, a discui, a semana si a cheltuibani si pt saminta suma este DREIZORIE, caci 1160 : 5 ha =232 euro/ha Daca admitem ca s-ar cheltui efectiv 150 euro pt fiecare din cele 5 ha = 750 euro, ramin 410 euro : 20 ha = 20,5 euro/ha.Oare de ce inainte se recomnda aratura de toamna air acum agricultorii sint obligati ca pe ha respective3sa faca artura de primavara?

Scrie un comentariu