Creșterea animalelorŞtiri agricole

VESTEA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru fermieri: SE ÎNTÂMPLĂ DE LA 1 IANUARIE!

SE ÎNTÂMPLĂ de la 1 ianuarie 2017! Fermierii primesc o veste bună mai ales că în anul 2016 au fost greu încercați din cauza întârzierilor la subvenții. Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, a declarat astăzi că pentru cei care au investit în zootehnie vin vremuri mai bune: se va deschide piaţa din Turcia pentru România la bovine vii și carnea de vită. Discuţii avansate pentru exportul cărnii de porc se poartă şi cu Japonia, Coreea şi Statele Unite.

„Până acum nu aveam voie nici măcar să tranzităm Turcia. De asemenea, nu mai avem nici o restricţie pe piaţa europeană la carnea de porc”, a precizat Achim Irimescu. Acesta a arătat că România se află în discuţii avansate cu Japonia şi Coreea pentru exportul de carne de porc.

„Am discutat şi cu oficialii din Statele Unite pentru ca producătorii români să poată exporta carne de porc începând din 2017”, a spus ministrul Agriculturii.

Cu toate acestea, România importă carne de porc. Achim Irimescu a spus că una din cauze este legată de numărul redus de porcine care se află în fermele comerciale, comparativ cu fermele mici. „Pe de altă parte, din cauza embargoului impus Rusiei, pe fondul unei supraproducţii, în România a intrat carne de porc foarte ieftină. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu laptele, fiind afectaţi în special micii producători”, a declarant Irimescu.

Sursa: www.zf.ro

10 comentarii

 1. Acest genocid al agriculturii cu nume de irimescu sa se duca dracului.au tergiversat plșatile pe 2015 si nici acum nu au fost achitate toate sumele .
  pentru 2016 ce sa mai spunem……minciuni-minciuni si…….incompetenta
  bine ca am scapat de el dar tare ma tem ca are locusorul cald in minister
  Poate ii ajuta d-zeu si ajunge si la racoare ca sigur ….merita

 2. mai frate, tu daca faci sex cu o femeie, dinsa va naste dupa 9 luni, nu a doua zi si nici a treia zi. s-a spus foarte clar cine nu si-a facut treaba cu softul si la fel s-a spus cind s-a contactat firma specializata. stiu asta de la directorul centrului local apia si sunt convins ca oricine poate afla de la lucratorii apia de care apartine, daca intreaba.

  1. Daa, asta am mai auzit-o. Acum un an au dat vina pe mostenirea de la PSD, dupa un an de guvernare vad ca tot PSD-ul e de vina. Mai las-o draq de treaba, sa plece odata acasa si sa vina altii, eu cu Ciolos m-am lamurit, pentru mine clar ca nu a fost o varianta buna si dupa scorul de la alegeri cred ca nu sant singurul nemultumit. Daca plateau macar amaratele astea de subventii la timp poate luau un milion, doua de voturi in plus, asa…mi-am luat tzeapa!

  1. Eu cred ca mai rau decat asa nu se poate, ultimii acesti doi ani a fost dezastruuu!Intarzia Constantinescu o luna, doua si ma enervam, acum la astia care intarzie cate un an ce sa mai zici? Mai rau eu cred ca nu se poate, indiferent cine vine.

 3. Lasa-ne cu declaratiile ca ne-ai terminat cu zilele, du-te inapoi la Bruxelles si lasa pe unu mai competent. Se termina anul si iar cei mai multi fermieri nu au vazut inca nici un ban, i-ati bagat la control pe toti sa aveti motive de a nu plati.

Scrie un comentariu