Ştiri agricoleStrategii de afaceri

Fuziunea BAYER-MONSANTO mai are de trecut un hop: TRUMP!

Alegerile prezidențiale din SUA și mai ales rezultatul lor au pus în așteptare finalizarea tranzacției dintre Bayer și Monsanto care s-a convenit în septembrie anul trecut. Alegerea președintelui Donald Trump a cărui principală deviză de campanie a fost redarea strălucirii pentru economia și societatea americană obligă cele două companii să reafirme principiile după care se va face fuziunea.

Presa internațională a scris recent că manageri de top din Bayer și Monsanto s-au întâlnit cu președintele alea Donald Trump. Rezultatul discuțiilor a fost că planul de investiții în SUA va continua să fie unul foarte mare, de ordinul miliardelor, pentru a asigura locurile de muncă existente, dar și de a crea unele noi.

15 miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare

Directorii executivi ai celor doi giganți au dat asigurări președintelui ales că fuziunea va crea nu doar locuri de muncă, ci va aduce și investiții serioase, a confirmat un oficial din partea lui Trump. Bayer a întărit ulterior anunțul precizând că dacă nivelul tranzacției cu Monsanto a fost stabilit la 66 de miliarde de dolari, circa 16 miliarde, adică 15 miliarde de euro, vor merge către partea de cercetare și dezvoltare pe următorii 6 ani.

Întâlnirea dintre Donald Trump și șefii celor două companii – Werner Baumann, CEA Bayer, și Hugh Grant, CEO Monsanto, au avut loc săptămâna trecută și s-a încheiat pozitiv. Pentru a putea fuziona, înțelegerea convenită între cele două grupuri trebuie să primească acordul autorităților americane anti-monopol.

Citiți și:

BBC NEWS: Monsanto a acceptat oferta Bayer în valoare de 66 de miliarde de dolari!

3 comentarii

  1. Monsanto nu stie ce sa mai faca si incearca sa gaseasca fraieri sa investeasca.Trump nu are ce sa faca oricum este un pacalici a fentat fiscul american ani de zile cu firmele sale.Monsanto a pierdut batalian cu pioneer.Asta e cand vinzi marfa scumpa si proasta.

  2. Vezi matale nenea fermierul ca ai dreptate. Aici e un fel de lant din care fermierul e cea mai impotranta veriga se rupe toti vor pierde de la traderi dealeri consumatori etc. Crezi ca degeaba suntem in U.E. SUNTEM o buna piata de desfacere si un popor consumator dar in acelasi timp si foarte risipitor. Romanul arunca bani pe tot felul de lucruri la cumparaturi chiar daca dupa aia stau aruncate prin debara.

  3. Marile companii, care dicteaza pretul la bursa si ne iau pe noi in ras cu preturi de mizerie la productiile agricole , fuzionand vor fi mai puternici mai bogati si vor conduce lumea .Din cauza acestor subventii preturile la imputuri sunt mari pretul la utilajele agricole sau la piesele de schimb sunt la fel de mari iar la produsele fermierilor sunt foarte scazute. Dvs chiar credeti ca utilajele pe care le cumparam chiar si cele mai performante valoreaza atat? E clar ca preturile sunt umflate artificial si sunt tinute la nivel maxim , eu nu contest calitatea produselor dincontra zic ca sunt foarte bune numai ca preturile sunt mari datorita cererii mari fata de oferta. O mare vina o au subventiile pe care le primim. Traderii si distribuitorii de utilaje stiu sunt informati la zi cu sumele pe care le primesc fermierii.

Scrie un comentariu