• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AI MAI MULT DE DOUĂ ANIMALE? Iată ce IMPOZIT plătești în 2017!

    Roxana Dobre -

    Impozitul pe norma de venit agricol se aplică și în 2017 românilor care cresc mai mult de două animale, indiferent dacă vorbim despre vaci, oi, cpare, bivolițe, porci sau păsări de curte. În cazul porcinelor pragul minim de impozitare este de 6 capete, al caprinelor 25 de capete și ovinelor 60 de capete. Nici crescătorii de păsări nu scapă de impozit iar acesta se aplică celor care cresc mai mult de 100 de capete.

    Astfel, proprietarii de animale (persoane fizice!) sunt obligați ca până pe 25 mai să își declare la Finanțe efectivele de animale, dar și terenurile agricole și, pe baza normelor de venit stabilite pentru 2017 în fiecare județ, ANAF calculează impozitul ce poate fi plătit în două tranșe.

    Cum se calculează impozitul? Pe baza declaraţiilor depuse de contribuabili, organul fiscal competent stabileşte impozitul anual datorat, calculat prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole stabilit pe baza normei anuale de venit. Impozitul astfel determinat de organul fiscal competent reprezintă impozit final şi nu se recalculează.

    Ministerul de Finanțe oferă un exemplu de impozitare la animale:

    Exploatație de vaci și bivolite de 102 capete. Pentru primele 2 capete nu se impozitează. Pentru restul de 100 capete se aplică norma de venit de 453 lei/cap de animal, astfel:

    Iată care sunt normele de venit stabilite pentru anul 2017 pentru activitatea de creștere a animalelor și păsărilor:

    ALBA

    ARAD

    ARGEȘ

    BACĂU

    BIHOR

    BISTRIȚA-NĂSĂUD

    BOTOȘANI

    BRAȘOV

    BRĂILA

    BUZĂU

    CARAȘ-SEVERIN

    CĂLĂRAȘI

    CLUJ

    CONSTANȚA

    COVASNA

    DÂMBOVIȚA

    DOLJ

    GALAȚI

    GIURGIU

    GORJ

    HARGHITA 

    HUNEDOARA

    IALOMIȚA

    IAȘI

    ILFOV

    MARAMUREȘ

    MEHEDINȚI

    MUREȘ

    NEAMȚ

    OLT

    PRAHOVA

    SATU MARE

    SĂLAJ

    SIBIU

    SUCEAVA

    TELEORMAN

    TIMIȘ

    TULCEA 

    VASLUI

    VÂLCEA

    VRANCEA

    Cine stabilește normele anuale de venit agricol

    Veniturile din activități agricole cuprind veniturile obținute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din:

    Norme sunt stabilite anual de autorităţi, în funcţie de categoria terenurilor şi de produsele cultivate. Începând din 2014, normele de venit se propun de direcţiile agricole, pe baza metodologiei stabilite de Guvern, se aprobă şi se publică de către direcţiile generale ale finanţelor publice teritoriale.

    Normele de venit pentru 2017, stabilite pentru fiecare judeţ în parte sunt disponibile pe site-ul ANAF.

    Conform prevederilor art.107 alin.(6) din Codul fiscal, plata impozitului anual stabilit conform deciziei de impunere anuale se efectuează către bugetul de stat în două rate egale, astfel:

    Vă recomandăm să citiți și: 

    Impozitul pe venit agricol: Cum se calculează și care sunt suprafețele până la care fermierii sunt scutiți de plată

    Ce trebuie să știi despre impozitul pe venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură

    ANAF: Veniturile agricole, inclusiv cele din arendă, trebuie declarate până pe 25 maiUtil pentru fermieri: Cum se impozitează veniturile din arendarea terenurilor agricole

    IMPOZITAREA ÎN AGRICULTURĂ 2017! Iată normele de venit LA CEREALE pentru fiecare județ!


    Te-ar mai putea interesa

    Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania! Legea arendei – adoptată de Parlament! Contracte pe minim 7 ani, cu valabilitate și după decesul arendatorului S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri!

    Ultimele știri

    Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului