Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

15 mai este termenul pentru a depune cererile la APIA, a anunțat ministrul Petre Daea

Termen pentru subvențiile fermierilor, anunțat de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la o întâlnire avută cu producătorii agricoli din judeţele Neamţ şi Bacău. Șeful de la MADR le-a spus fermieri că o sumă de 1,2 miliarde de lei a fost deja transferată de la Ministerul Finanţelor la Agenţia pentru Plăţi în Agricultură.

Termenul anunțat de către Petre Daea este menit să le atragă atenția acestora că anul acesta nu vor mai fi prelungiri pentru campania de depunere a cererilor la APIA.

După 15 mai nu se mai primesc cereri. E ordin clar dat tocmai pentru a veni în ajutorul dvs ca să depuneţi la timp cererile, să aibă posibilitatea şi structurile judeţene să le verifice, să le înregistreze, să le proceseze şi apoi dvs să beneficiaţi la timp de sumele la care aveţi dreptul. Imposibil ca un fermier să spună ”nu-mi trebuie subvenţie”, a spus Petre Daea, citat de Radio România Actualități.

Vă reamintim că fermierii sunt așteptați la centrele APIA pentru a depune cererea unică aferentă plăților directe pentru anul 2017. Campania de depunere a demarat din data de 1 martie.

În privința plăților pentru 2016, ministrul Agriculturii a declarat anterior că termenul până la care majoritatea fermierilor vor avea banii în conturi este 31 martie. Termenul final până la care toți beneficiarii trebuie să fie plătiți este, conform regulamentelor europene, data de 30 iunie.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. termenul este 9/06/2017 cu penalizarile de rigoare si in locul celor de doresc banii le sugerez sa depuna cererile de subventie, intelegeti odata subventia nu are legatura cu plata contractelor, alte taxe la stat

  2. Nu depun nimic pana nu primesc restantele.
    Sa vedem cum o sa fiu penalizat.Motivul este simplu nu platesc darile imi inchide firma si cer despagubiri.
    Ei isi primesc salariile.

Scrie un comentariu