• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SYNGENTA la nivel global: 16,6 MILIOANE DE MICI FERMIERI, în portofoliul companiei de inputuri!

    Roxana Dobre -

    Compania Syngenta a prezentat în luna martie, cu ocazia Forumului privind Viitorul Agriculturii care s-a desfășurat pe la Bruxelles, raportul rezultatelor obţinute în 2016 de după lansarea în septembrie 2013 a proiectului our Good Growth Plan.

    Raportul publicat în acest an, sub titlu “Aducem valoare prin sustenabilitate” reflectă felul prin care Syngenta îi sprijină pe fermieri să asigure hrană pentru o populație în creștere. Dar nu numai: compania dorește să fie lideră în sustenabilitate. The Good Growth Plan nu numai că setează o direcție asupra modului în care Syngenta poate aduce valoare sistemelor agricole sustenabile dar și măsoară rezultatele obținute.

    Numai în 2016, prin proiecte şi parteneriate, Syngenta a contribuit la creşterea biodiversităţii la nivelul a 3,3 milioane hectare și a sprijinit cu soluţii și programe îmbunătăţirea calitaţii solului pe 1,9 milioane hectare. Prin Our Good Growth Plan compania a reuşit să ajungă, prin vânzări, la 16,6 milioane de fermieri mici la nivel global asigurându-le accesul la tehnologii şi soluţii inovative pentru creşterea productivităţii şi a prosperităţii comunităţiilor rurale în care aceştea locuiesc, cu o creștere medie a productivității de 8%. De asemenea, prin aceste proiecte și programe Syngenta a reuşit să asigure instruirea a 6,8 milioane de fermieri în 2016 (cu un total de fermieri instruiți de când a lansat the Good Growth Plan de 17,2 milioane) privind utilizarea în siguranţa a produselor de protecţia plantelor.

    Kofi Annan a mulțumit companiilor precum Syngenta pentru implicarea în sprijinirea proiectelor care să susțină o agricultură durabilă

    Cel de-al 10-lea Forum privind Viitorul Agriculturii din acest an l-a avut alături și pe Kofi Annan, cel de-al 7-lea Secretar General al Națiunilor Unite și Laureat al Premiului Nobel care a reafirmat importanță agriculturii în contextul provocărilor globale de astăzi și a sublinat faptul că, după un deceniu, Forumul privind Viitorul Agriculturii a devenit un eveniment reper în dezbaterea problemelor agriculturii” și a mulțumit public și deschis companiilor precum Syngenta pentru implicarea în sprijinrea proiectelor care să susțină o agricultură durabilă.

    În alocuțiunea sa, Kofi Annan, a avertizat asupra deprecierii calității mediului înconjurător și a făcut apel la investiții mai mari în țările în curs de dezvoltare, cerindu-ne tuturor să devenim mai ageri când vine vorba despre nutriție – “la fel de important este ce mâncăm, nu numai cât mâncăm”. “Este nevoie să producem hrana într-o manieră care folosește cât mai eficient resursele naturale și să asigurăm închiderea circuitului sistemelor lanțurilor valorice alimentare”, a mai afirmat Annan.

    Kofi Annan a mai avertizat și asupra impactului schimbărilor climatice, în special în Africa, și că va trebui să adoptăm o agricultură care să nu afecteze pe mai departe clima.

    Comisarul european Phil Hogan a susținut că există motive întemeiate pentru a păstra sprijinul finciar pentru fermierii europeni 

    Comisarul European pentru Agricultură, Phil Hogan a vorbit despre Politica Agricolă Comună (PAC) și legatura acesteia cu implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabile (ODD) ale Națiunilor Unite. Comisarul European și-a împărtășit părerile cu privire la Politica Agricolă Comună și a spus că trebuie sa analizăm PAC în perspectivă. În prezentarea sa, Hogan a subliniat faptul că PAC reprezintă una dintre cele mai de succes politici ale Uniunii și că, într-adevăr trebuie modernizată.

    Reforma PAC trebuie să fie aliniată cu Obiectivele de Dezvoltare Durabile iar economia circulară reprezinta un element important în acest sens și un instrument important în această direcție. În continuare, Comisarul european a susținut că există motive întemeiate pentru a păstra sprijinul finciar pentru fermierii europeni dar că aceste sume ar trebuie utilizate într-o manieră mai țintită. Acesta a mai spus că trebuie să ne îndepărtăm de la un sistem de control și sancțiuni la unul de angajament și implicare activă. PAC trebuie să definească obiectivele iar fermierii trebuie să aibă libertate să le aplice. S-a mai pus accent și pe nevoia întăririi bugetului Uniunii.

    Dezbaterea Politicii Agricole Comună a fost una necesară, deschisă și transparentă. În cadrul Forumului, cei prezenți au fost martori la câteva prezentări cu exemple ale implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă  (ODD-uri) și modul în care acestea pot avea un impact și relevanță într-o agricultură sustenabilă precum: agricultura de precizie și folosirea dronelor, controlul biologic la unele culturi și deștertificarea globală și schimbările climatice și rolul pășunatului în reducerea efectului de deșertificare.

    Participanții la Forum au căzut de acord că fermierii trebuie să fie sprijiniți financiar ca să-și poată gestiona singuri și corect resursele naturale iar politiciile agricole trebuie să asigure o direcție.

    În final, Janez Potočnik a făcut apel la industria agro-alimentară, guvernele naţionale şi ONG să asigure continuitatea inovaţiei şi colaborării mai strânse pentru atingerea obiectivelor de Dezvoltare durabilă ONU de securitate alimentară şi de mediu, subliniind nevoia de încredere și reciprorcitate în implementarea acestor obiective.

    Acest Forum ajuns la cea de-a 10-a ediție, a devenit un eveniment-reper în agricultura europeană și globală, fapt recunoscut în alocuțiunea sa și de către Kofi Annan, cel de-al 7-lea Secretar General al Națiunilor Unite prezent la Forum. Forumul privind Viitorul Agriculturii reprezintă o platformă la care participă şi ţara noastră în dezbaterea politicilor de viitor în agricultură şi la susţinerea dezvoltării unei agriculturi sustenabile la nivel global şi în Europa.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru