Ştiri agricole

VIDEO! COMUNĂ MĂTURATĂ de APE – SUTE DE HECTARE INUNDATE și STUPI LUAȚI DE PUHOAIE!

Comună din România, luată de ape! Ploile din ultimele zile au făcut prăpăd iar aproximativ 500 de hectare de teren agricol au fost inundate, puhoiul distrugând mai multe poduri şi podeţe, dar şi sute de stupi de albine.

Potrivit unui raport al Primăriei Luncaviţa, județul Tulcea, transmis luni, presei, viitura care a avut loc duminică seară şi care care a afectat cele trei localităţi ale comunei, respectiv satele Luncaviţa şi Rachelu şi cătunul Cetăţuia, dar şi zona rezervaţiei Valea Fagilor, s-a format după ce apele pârâului din zonă s-au revărsat în urma ploilor torenţiale din cursul zilei, iar barajul Cetăţuia nu a mai făcut faţă şi s-a deversat.

Conform Primăriei Luncaviţa, în urma viiturii au fost afectate drumuri comunale pe o distanţă de 5 kilometri, acestea fiind acoperite cu noroi şi pietre, au fost inundate 500 de hectare de terenuri agricole, au fost distruse două poduri, iar şase podeţe au fost colmatate.

Sursă video: www.radioconstanta.ro

De asemenea, viitura a afectat nouă stupine aflate în zona Valea Fagilor, aproximativ 600 de stupi fiind luaţi de ape şi distruşi, iar un autoturism şi o rulotă au fost inundate. În urma inundaţiilor, nicio persoană nu a fost rănită. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, reunit luni, a recomandat decolmatarea de urgenţă a pârâului Sorniac Luncaviţa şi a afluenţilor lui, a barajului Cetăţuia, precum şi refacerea străzilor şi drumurilor afectate şi redarea lor spre folosinţă.

Sursă: www.mediafax.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu