Creșterea animalelorŞtiri agricole

SUBVENȚIA pentru MICII FERMIERI: Minim 100 DE EURO/CAP DE VACĂ. Banii se achită PÂNĂ PE 30 SEPTEMBRIE!

Ajutorul financiar pentru micii fermieri, care dețin între 3 și 9 capete și nu au încasat Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ),  se apropie de plată! Campania pentru depunerea cererilor s-a încheiat pe 7 iulie iar crescătorii de animale au depus 11.226 de cereri pentru un efectiv de 54.239 animale. Plățile pentru ajutoarele excepționale destinate producătorilor de lapte vor demara după ce APIA va stabili cuantumul pe cap de animal și au ca termen-limită data de 30 septembrie 2017. 


Suma alocată pentru acest tip de ajutor excepțional este de 24.284.644,98 lei, echivalentul a 5.448.041,5 euro, care se asigură din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

Făcând un calcul și împărțind bugetul alocat la numărul animalelor pentru care s-au depus cereri, rezultă că suma sigură pe care o vor încasa crescătorii cu animale eligibile va fi de cel puțin 100 de euro pe cap de vacă de lapte. Dacă la verificarea cererilor depuse, APIA va decide că nu toate animalele îndeplinesc condițiile de eligibilitate, sprijinul excepțional acordat micilor fermieri va crește semnificativ!

Ajutorul financiar va ajunge la producătorii de lapte, persoane juridice (PJ), persoane fizice (PF), persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale (II) și intreprinderi familiale (IF) care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții:

  • dețin un efectiv de vaci de lapte de minim 3 și maxim 9 capete, pe beneficiar, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE) la data depunerii cererii;
  • au livrat/vândut direct minim 4 tone de lapte în perioada 1 aprilie 2015 — 31 martie 2016;
  • dețin Registrul Individual al Exploatației (RIE) cu cod ANSVSA;
  • produc și livrează/vând direct lapte la data depunerii cererii.

Atenție! Producătorii de lapte care dețin un efectiv de vaci de lapte mai mic de 3 capete sau mai mare de 9 capete nu beneficiază de ajutorul financiar.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu