Ştiri agricole

ZIUA NAȚIONALĂ A BĂLȚATEI 2017. PROGRAMUL EVENIMENTULUI ce reunește fermierii la TÂRGU MUREȘ, PE 1-2 SEPTEMBRIE!

Două zile dedicate unei rase de elită din fermele românești – Bălțata. Ziua națională a Bălțatei se va desfășura în perioada 1-2 septembrie în Parcul Central din localitatea Târgu Mureș. Organizatorii se așteaptă la peste 3.000 de participanți care vor asista la ateliere tematice susținute de specialiști și pot afla ce este nou în materie de inputuri specifice pentru creșterea vacilor. 

Vacă premiată la ediția din 2015 – Bălțată Românească

La ediția din acest an, a doua de acest gen, vor participa și doi invitați speciali și anume Dr. Georg Rohrmoser din Germania, secretarul general al Organizației Europene de Bălțată și ministrul agriculturii, Petre Daea.

Iată care este programul celor două zile dedicare Bălțatei

VINERI – 1 SEPTEMBRIE

Evenimentul debutează pe 1 septembrie la orele 10.00 cu un Workshop ce se la derula până la orele 15.00, intitulat ”Actualități și Perspective pentru Rasa Bălțată” care se va desfășura la Hotel Tempo, Str. Tisei nr 46, Târgu Mureș.

17.00 – 19.00: Congresul Internațional al Rasei Bălțată. Locație: Sala Prefecturii, Piața Victoriei nr.1, Târgu Mureș;

20.00: Masă festivă. Locație: Restaurant Laci Csarda, Str.Morilor nr.27, Târgu Mureș;

SÂMBĂTĂ – 2 SEPTEMBRIE

10.00: Deschiderea oficială a expoziției de animale. Locație: Sala Manej a Depozitului de armăsari, Str. Parc Sportiv Municipal nr.11 (lângă sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din localitatea Târgu Mureș;

11.00 -15.00: Prezentarea în ring a celor mai frumoase exemplare de animale și premierea participanților;

15.00: Masă câmpenească. 

Vor lua cuvântul la eveniment nume importante din zootehnia României printre care Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), principalul organizator al evenimentului, Petre Daea, ministrul agriculturii, Dr. Georg Rohrmoser, secretarul general al Organizației Europene de Bălțată, Dr.ing.Adrian Pintea, director general al APIA sau Dr.ing. Lelior Iacob, director general al Agenției Naționale pentru Zootehnie (ANZ). 

Iată lista completă a invitaților care vor lua cuvântul:

Ziua Națională a Bălțatei este cel mai important eveniment de specialitate dedicat celei mai populare rase de vaci de lapte, dar de carne, crescută în fermele și gospodăriile din România. 

Citiți și: 

NU RATAȚI ZIUA NAȚIONALĂ A BĂLȚATEI 2017: 3.000 de fermieri, așteptați la Târgu Mureș. VEZI AGENDA EVENIMENTULUI!

1 comentariu

  1. Care este agenda Congresului ? sau e doar o denumire pompoasa , ca suna bine si se practica ?
    Cine poate raspunde ?
    Cine sunt membrii , cine si ce voteaza . Care este scopul acestui Congres ?

Scrie un comentariu