Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

VIDEO-EXCLUSIV! URȘII DAU BĂTĂI DE CAP FUNCȚIONARILOR APIA care EFECTUEAZĂ CONTROALELE ÎN TEREN!

Foto: www.stateimpact.npr.org

Situație îngrijorătoare în plină campanie de verificări în teren efectuate de inspectorii agenției de plăți la exploatațiile agricole. O realitate care pare greu de imaginat pentru secolul în care ne aflăm dar totuși posibilă în zonele unde animalele sălbatice au părăsit demult străfundul pădurilor și au început să caute mâncare în sate, comune sau chiar orașe.

Cu astfel de cazuri se confruntă și funcționarii APIA care au de controlat terenurile fermierilor aflate în județele intens populate cu urși adică Covasna, Haghita, Mureș, Brașov, Alba, Prahova sau Bistrița. Mai mulți fermieri ne-au trimis la redacție poze și chiar și o filmare din timpul controalelor la care au fost prezenți alături de inspectorii agenției de plăți.

Potrivit acestora, funcționarii sunt foarte speriați pentru că nimeni nu îi protejează de fiarele sălbatice și se tem ca măsurile luate de autorități să nu fie luate când este deja prea târziu și vreo tragedie să nu poată fi evitată. Mai mult, în unele centre ale APIA se planifică deja să fie luate măsuri și se apelează la ajutorul Jandarmeriei montane sau la angajații Ocolului Silvic.

Fermierii au fotografiat urmele unei vaci sfâșiate de urs chiar pe terenul unde urma să aibă loc controlul APIA

Un fermier din Mureș a reușit să ”suprindă” pe exploatația sa 2 urși chiar înainte de măsurătorile și controalele pe care trebuiau să le efectueze inspectorii APIA din județ!

 

Vă reamintim că inspectorii APIA din toată țara se află în plin proces de controale în ferme iar termenul-limită pentru finalizarea acestora este 1 0ctombrie, urmând ca după 15 octombrie fermierii să primească primii bani din avansul pentru Campania 2017.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu