Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

E OFICIAL! APIA CONFIRMĂ CONTESTAREA LICITAȚIEI pentru SOFT! Ce se întâmplă cu BANII FERMIERILOR!

Confirmare oficială privind blocajul la licitația desfășurată de agenția de plăți, care face posibilă plata avansului pentru Campania 2017. Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a explicat astăzi, 9 octombrie, în exclusivitate pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro, care este situația actuală și dacă plata subvențiilor va fi afectată în vreun fel. 

”Sunt trei firme care au depus oferte, lucruri care sunt publice pe site-ul de specialitate pentru licitații. O altă companie, alta decât cele trei, a făcut o contestație la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), se respectă termenele legale care sunt. Eu spun că totul o să meargă conform planului, bănuiesc că o să le respingă contestația și licitația este deschisă. Eu îmi doresc ca procesul să se desfășoare extraordinar de transparent și care este cel mai bun să câștige”, a explicat șeful APIA care a subliniat ferm că plata avansului pentru fermieri nu este în vreun fel afectată.

Vă reamintim că Agrointeligența -www.agrointel.ro a dezvăluit ieri, duminică – 8 octombrie, că o patra firmă a contestat vineri, 6 octombrie, întregul proces de atribuire a contractului pentru dezvoltarea softului care face posibilă plata subvențiilor. Sursele noastre au vorbit de o imposibilitate de a respecta termenul de 13 octombrie 2017, ca dată la care să fie anunțat câștigătorul licitației.

Agenția de plăți a colaborat până în vara acestui an, când contractul a expirat, cu compania SIVECO, unul dintre cei 3 ofertanți care au intrat în licitația care se desfășoară momentan la APIA.

Important de precizat, licitația care se desfășoară în această perioadă NU împiedică achitarea avansului APIA de la 16 octombrie, ci numai plățile ulterioare către fermieri.

Citiți și:

 EXCLUSIV! ACȚIUNEA DE VINERI care A BLOCAT SUBVENȚIILE APIA!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Sa vedeti ce scandal o sa fie daca nu baga nici anul asta la timp. Ne lasam in baza acestor subventii care nu mai vin la timp si imprumutam bani de la banci sa diferite persoane.

Scrie un comentariu