Piaţa terenurilorŞtiri agricole

FENOMEN NOU PE PIAȚA TERENURILOR AGRICOLE. Robert Rekkers, Agricover Credit: ”Sprijinim fermierii români SĂ PROFITE DE OCAZIE!”

Un fenomen nou pe piața terenurilor agricole dă peste cap multe dintre calculele făcute de către fermierii români în ultimii ani. Directorul general al Agricover Credit IFN, Robert Rekkers, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că în ultimul an s-au remarcat oportunități de investiții pentru agricultorii români după ce investitorii străini au decis să scoată la vânzare suprafețele acumulate înainte sau după criza financiară.

În ultimii ani, cetățenii strainii au cumpărat foarte mult teren. Din estimarea noastră, cam 20% din terenuri sunt deținute de străini. O parte speculanți, fonduri de investiții, dar sunt și oamenii care au venit să facă agricultură în România – nemți, austrieci, italieni, fermieri care lucrează terenul cumpărat. Sunt factori care au condus la creșterea cererii și a prețului pentru terenuri. Totuși, în ultimul timp am văzut din ce în ce mai multe dealuri în care străinii încep să vândă, să vândă la prețuri între 6.000 și 10.000 euro/hectar”, a spus Robert Rekkers, subliniind un fenomen nou apărut pe piața funciară din România, un fenomen din care fermierii români au de câștigat dacă profită de oportunitate.

Fiecare fermier, mai ales după un an bun, își dorește și ar trebui să facă investiția în teren, iar noi ne dorim ca agricultorii români să profite de această ocazie, să nu rateze oportunitatea. Venim cu finanțarea, vrem să ajutăm, pentru că deși prețurile au crescut, noi credem că încă mai este potențial de creștere cu 30% în următorii trei ani. Ne așteptăm că în următorii trei ani, prețul per hectar va mai va crește cu în jur de 30%. Și știm foarte bine care este situația pentru că noi finanțăm fermieri din toate județele și fiecare zonă, bineînțeles, are un alt preț mediu, un preț diferit. Județele din Banat sau județul Ialomița, spre exemplu, sunt mai scumpe decât zona de munte sau de deal. Indiferent de situație, noi căutăm și mereu găsim o soluție pentru fermier să acceseze această finanțare”, a declarat Robert Rekkers pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

Agricover Credit IFN are chiar un credit special pentru achiziția de terenuri agricole, iar condițiile sunt mult mai avantajoase și mai ușor de accesat decât în cazul creditelor bancare: ”Din păcate,  un teren bun nu stă mult mult pe piață. De aceea este important ca fermierul să aibă resursa financiară necesară pentru a profita atunci când se poate face tranzacția. Noi atunci suntem alături de fermier, când există nevoia de bani, de capital, suntem parteneri de încredere care acordăm finanțarea în timp util. Eu am încredere în această nouă tendință a pieței, una în care agricultorii români pot răscumpăra terenul achiziționat de speculanți, investitori care au cumpărat în anii trecuți și acum caută să obțină un profit din vânzarea la un preț mai mare”.

Pentru fermierii care caută finanțare rapidă cu care să cumpere teren agricol, produsul Agricover Credit IFN pe care îl au la dispoziție se numește CREDITUL HECTAR PLUS:

Avantajele CREDITULUI HECTAR PLUS:
– Se acordă rapid și simplu;
– Avans 15%;
– Dobandă variabilă, plătibilă odată cu ratele de capital;
– Credit în lei sau în euro;
– Finanțare pe o durată de până la 5 ani;
– Rambursare credit la recoltă.

Cu ce poți garanta
– Cu terenul pe care îl achiziționezi, dacă este intabulat;
– Cu alte terenuri intabulate, aflate deja în proprietate.

Mai multe detalii despre soluțiile de finanțare oferite fermierilor de către Agricover Credit IFN, precum și datele de contact ale reprezentanților companiei le găsiți pe www.agricover.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

  1. Unde nu-i cap,au alţii grijă. Noi tot ca oile…. vai de capul nostru şi al celor pe care i-am ales…. adică,să înţeleg mai bine…au venit terchea-berchea ,au fraierit sărăcimea runcîndu-le niscavai nimic acolo,le-au luat pămîntul şi acum cînd s-a dovedit că….nu mai merge cum mergea….ce şi-au zis…. ia să ne scăpăm de pămîntu ăsta care ne costă tot mai mult şi să îl REvindem proprietarilor dar la SUPRApreţ….vai de curu nostru de idioţi.

  2. unde au cumparat teren strainii se cunoaste au creeat lucuri de munca au dezvoltat zonele rurale dar unde au cumparat romanii saracie lucie . terenurile nu sunt ca fabricile sa le tai si sa le vinzi la fier vechi sa lasi mii de oameni fara locuri de munca. terenul va fi aici pe vecie materia prima din agricultura ori ca e roman sau strain tot la export ajunge. de pe timpul CAPurilor au mai iesit pensionari dar de pe urma acestor fermieri nu vor iesi la pensie mai nimeni. ca se lucreaza la numai la negru aviz ITMului iar putinii angajati care lucreaza in agricultura vor muri de epuizare ca la cum vor fermierii sa le muncesti toata ziua pana in noapte drept sclav .

  3. dl florin sunt interese enorme sunt bani foarte multi la mijloc . unde sunt rezervele de teren ale primariilor sau loturile scolii ? normal le au fermierii smecheri. daca functionarii Apia ar controla pe teren nu doar pe hartie sau sa ia de bun tot ce iau fermierii si sa faca publice controalele de pe teren ar intra pe fir DNA.

  4. Nu înțeleg de ce statul cu pământul de la ADS nu a făcut o asociație sau o altfel de formă juridică cu care sa lucreze el terenurile. Nu trebuia să îl lase la particulari și să primească o arenda sau redevențe de tot râsul. Statul îl lucra încasa el subvențiile angaja personal tânăr de pe băncile școlii nu i lasă să plece în străinătate. Producțiile le valorifica tot statul sau le procesa și le dădea la școli sau azile de bătrâni. Au venit tot felul de mafioți au arendat terenurile statului au încasat subvențiile nu au dat nici redevențe la stat din contră nu au plătit impozitele la stat și au ajuns cu datorii de miliarde de euro la buget iar după au declarat insolvență iar statul a rămas pierdut

  5. Asadar in ultimii ani, strainii au cumpărat cam 20% din terenuriile arabile ale tarii. Daca a aparut cu adevarat acest fenomen al rascumpararii, nu trebuie sa-l pierdem. La nevoie chiar statul ar trebui sa rascumpere caci el este vinovatul principal pentru acapararea de catre straini a cca 2 mil de ha. Sigur, diferenta de pret este mare, asa se plateste prostia. Oricum, prostia ar fi maimare daca nu s-ar rascumpara tot ce se vinde de catre straini

Scrie un comentariu