Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

SCĂDERI SALARIALE LA APIA! Cine sunt funcționarii cărora LE-AU SCĂZUT VENITURILE!

Funcționarii agenției de plăți, cu salariile scăzute. În ciuda protestelor răsunătoare din anul 2017, când angajații APIA au ajuns până la porțile Palatului Victoria, banii în minus la salarii tot s-au văzut în bugetul  funcționarilor care se ocupă cu plata subvențiilor. Directorul  Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Central, Adrian Pintea, a dezvăluit ce categorie de personal a fost concret afectat și ce procente s-au pierdut din lefurile lunare!

”Avem 42 de directori executivi, 84 de directori adjuncţi şi 100 şi ceva şefi de serviciu afectaţi. De reţinut este faptul că pentru funcţia publică de auditor, deşi cuantumul venitului salarial brut al lunii ianuarie 2018, este mai mare decât cel al lunii decembrie 2017, dar prin trecerea contribuţiilor de la angajator în sarcina angajatului, a făcut ca venitul salarial net să scadă cu un procent de aproximativ 7%. La nivelul centrelor judeţene scăderea a fost de aproximativ 9% pentru director executiv, 3% pentru director executiv adjunct şi 4% pentru funcţia şef serviciu”. Categoric a fost o nemulţumire”, a explicat Adrian Pintea pentru Agerpres.

Șeful APIA a precizat că și la nivelul aparatului central al APIA există o reducere a drepturilor salariale, doar pentru o categorie de funcţii, respectiv pentru cea de auditori. ”În schimb, la nivelul centrelor judeţene APIA există o reducere a drepturilor salariale doar pentru funcţiile publice de conducere de director executiv, director executiv adjunct şi şef serviciu. Această reducere este o consecinţă a aplicării prevederilor Legii nr. 153/2017, pentru că au fost anumite praguri. Mai precis a articolului 38 potrivit căruia, în situaţia în care, începând cu 1 ianuarie 2018, salariile de bază, salariile de funcţie, indemnizaţiile de încadrare sunt mai mari decât cele stabilite potrivit Legii pentru anul 2022 sau devin ulterior mai mari ca urmare a majorărilor salariale reglementate, se acordă cele stabilite pentru anul 2022. Astfel, cuantumul brut al veniturilor salariale pentru luna decembrie 2017 a fost majorat cu 25% şi a devenit mai mare decât cel stabilit pentru anul 2022”, a mai subliniat Adrian Pintea.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Nu scad! Ele trec de la cei ce muncesc la cei ce s- au invatat sa vorbeasca: Parlamentari ( ), Militari ( ), Alesi Locali – Primari- Consilieri, PENSIONARI -(sistem public)- REAMGAJATI – public. Aici se regasesc diminuarile salariale. Peste 250000 de firme cu mii de angajati au lasat brambureala d- nei Olguta sa fie omniprezenta in Romania.

Scrie un comentariu