Ştiri agricole

SATUL DIN ROMÂNIA ACOPERIT DE APE: ”Când am ieșit din Biserică, APA ERA DEJA PÂNĂ LA GENUNCHI”

Sat din România acoperit de ape! Precipitațiile din ultimele zile au creat probleme locuitorilor din mai multe județe ale României. În Ardeal, mai exact în județul Alba, apele au acoperit drumurile și o parte din gospodăriile unui sat din comuna Bucerdea Grânoasa.

Locuitorii din zonă spun că revărsările de ape le nenorocesc mereu munca și au început să se succeadă cu o regularitate care ar trebui să îngrijoreze autoritățile. Mai grav, nu sunt afectate numai marginile satelor, ci și centrul acestora, oamenii mărturisind că astăzi, când au ieșit de la Slujba de Duminică, au fost nevoiți să își suflece pantalonii pentru a-și face loc prin apa ce le ajungea la nivelul genunchilor.

Precipitațiile vor continua până marți, inclusiv

Codul portocaliu de ploi a fost prelungit de către meteorologi, fiind completat și cu un Cod portoclaiu pentru precipitații. Alertele meteo sunt valabile până marți, inclusiv,

Harta cu județele aflate sub Cod Portocaliu și Cod Galben de ploi abundente

În cazul Codului Portocaliu fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.

În cazul Codului Galben fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Avertizarea meteo de Cod Galben este valabilă în intervalul duminică, 8 iulie, ora 11.00 – marți, 10 iulie, ora 21.00 când sunt așteptate fenomene precum instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Codul Portocaliu aduce cantități de 80 l/mp în unele județe

Codul Portocaliu de ploi este valabil în intervalul 8 iulie, ora 16.00 – 10 iulie, ora 21.00 și anunță ploi abundente. Astfel, în Oltenia, în vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 70…80 l/mp.

Pentru a vedea care sunt alertele de inundații emise de autorități click aici.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Atentie, arde..land mare, aratura nu se face din deal in vale. Acum se vede valoarea unui polder, fie el si intre dealuri. Toate neonicele presarate in DEAL sunt acum la VALE, le servim pe paine si carne si ne intrebam de ce maine omul dispare. De reflectat, oare cum se descurca olandezul, danezul cu pasunile sub nivelul marii BALTICE!

Scrie un comentariu