Fermieri de succesFermierii României

IONEL MIRON – pensionarul care a adus UN MILION DE EURO PROFIT într-o fermă agricolă!

Inginerul agronom Ionel Miron (68 ani), care a lucrat mulți ani la CAP Băleni, în prezent pensionar și conslier local, este președintele și un acționar influent în cadrul Societății Agricole Dealul Covurlui, din județul Galați. Societatea e clasată pe locul trei la nivel județean ca și cuantum al subvențiilor primite din partea APIA pentru ultimul an calendaristic încheiat, cu suma de 3.109.607 lei.

Conform estimărilor noastre, SA Dealul Covurlui lucrează peste 3.200 ha teren, aspect care se reflectă în cifra de afaceri de 12,7 milioane lei în 2016 și în profitul de 4,5 milioane lei (aproximativ 1 milion euro). Numărul de anagajați ai societății agricole se învârte în jurul numărului de 50. În plus, societatea stă foarte echilibrat ca raport între active imobilizate și circulante, creanțe, stocuri și datorii, fiind o societate robustă și rezistentă la șocuri neprevăzute.

În ciuda faptului că întregul sat Băleni îi apreciază munca, prin faptul că pe membrii societăți agricole îi răsplătește cu cantități mai mari de grâne la hectar decât alte societăți agricole, Ionel Miron este un țăran la locul lui, care are în proprietate doar 2,5 ha (spart în 3 parcele, ca la români), o casă de gospodar, sub 30.000 euro în conturi și un VW Golf din 2012. Ca președinte de Societate Agricolă încasează lunar suma de 3.500 lei. În perioada comunistă a fost revoltat de metodele ticăloase prin care comuniștii presau localnicii să se dezică de tradițiile lor.

Acest material face parte din proiectul special AgrointeligențaFERMIERII ROMÂNIEI

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Si cu aia mici ,ca si asa au mai ramas putini,ce faci Dinule Paturica?!Dupa genocidul facut asupra satului ,prin distisrrugerea unei clase sociale ,mai vrei sa ii extermini si pe cei ce s-au incapatinat sa continue sa munceasca pamantul, desi sunt sicanati cu tot felul de magarii,cum ar fi lipsa pietei de desfacere,preturi mai mari la inputuri,subventii mai mici ,etc?!De aia nu au alte tari din UE agricultra performanta ,ca nu au feme imense?!Ati gasit gaselnita asta ,cum ca numai agricultura pe suprafete mari e performanta ,ca sa distrugeti o clasa sociala-micul producator ,care, daca nu avea sa munceasca pe plantatiile din alte tari sa isi castige traiul,se omorau intre ei si va omorau si pe voi ciocoilor noi,pentru un colt de paine .Cand propuneti ceva ,gandit-va si la consecintele faptelor voastre,ciocoilor parveniti ai revolutiei.De unde ati avut voi ,la inceputuri ,utilaje ,nu le-ti furat de la CAP-uri ,ca doar nu le-ati mostenit din familie sau le-ati castigat la loto?!

  2. Exact de astfel de firme are nevoie agricultura romaneasca , care lucreaza mii de ha aplica tehnologii moderne si fac un profit pe masura. Fermierii mici vaneaza doar subventiile fac evaziune fiscala nu au angajati nu aplica tehnologii fac agricultura rudimentara sunt adevaratii asistati sociali.

    1. Datorita unei conceptii ca a d- lui Andrei are loc depopularea satelor, pribegia in strainatate. Mai mare ura asupra aproapelui inca nu am mai citit. Vezi propietatile din UE, in special AUSTRIA, BELGGIA, GERMANIA, MICUL FERMIER taranul austriac este respectat. Te – ai trezit cu o ura dis de dimineata – (sapte fara un sfert)care nu se justifiica. Fiecaruia DOMNUL ii da dupa cum judeca, bine sau rau, pentr el sau pentru altii. Daca STATUL ar fi pus baza pe dezvoltarea micului fermier in paralel cu cel mare eram departe domnilor. Ciocoii intodeauna au invartit sume imense, redevente in bataie de joc, trafic de influenta la cote ridicate, evaziune pe masura. Ce tehnologie performanta este aceea cu 3 – 4 culturi, lucrezi cateva zile pe luna si gata, unde este asolamentul, biodiversitatea, sanatatea solului si a animalelor, inclusiv OMUL. Tare as vrea eu sa existe un megafermier, superagrointeligent care sa dea un exemplu traditional (pana in 1989) cultura succesiva RAPITA – PORUMB BOABE. Atunci sa va vedem cu tehnologia domniei voastre. De gestionarea buna a pamantului romanesc se ocupa cei din UE caci romani ca cel amintit nu doresc decat autodistrugerea natiei romane. Pentru d- ul I.Miron sanatate si cat mai multe realizari cu o FERMA MIXTA, doar la CAP au existat, vaci, oi, porci, pasari, iepuri. Cand veti reusi aceasta performanta veti fi un om cu adevarat implinit si fericit, iar cei tineri vor avea numai de invatat si urmat!

Scrie un comentariu