• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • VESTE EXCELENTĂ: APIA va plăti fermierilor UN AVANS MAI MARE din SUBVENȚII!

    Roxana Dobre -

    Veste excelentă pentru fermierii care așteaptă avansul din subvențiile agricole pentru Campania 2018! Ministerul Agriculturii a informat astăzi, 30 iulie, prin intermediul unui comunicat remis pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro că în urma fenomenelor climatice dificile din acest an, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a solicitat Comisiei Europene – comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan – sprijin prin creșterea avansului pentru plățile directe și dezvoltare rurală pentru a fi acordate în toamna acestui an.

    În urma acestei intervenții, comisarul european Phil Hogan răspunde pozitiv solicitării ministrului Petre Daea, prin scrisoarea cu nr. (2018) 4270299, cu privire la posibilitatea creșterii nivelului avansurilor pentru plăți directe (de la 50% la 70%) și pentru anumite măsuri de dezvoltare rurală (de la 75% la 85%).

    Există și posibilitatea acordării separate a avansurilor pentru SAPS sau sprijinul cuplat, odată ce controalele au fost finalizate pentru aceste scheme, precum și alte instrumente care ar putea veni în ajutorul fermierilor, cum ar fi anumite scheme din Programul de Dezvoltare Rurală sau ajutoarele de stat.

    Reamintim că Agrointeligența-www.agrointel.ro a fost prima publicație care a scris despre acest subiect încă din luna iunie când ministrul agriculturii a participat la reuniunea Consiliului Uniunii Europene Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Luxemburg.

    Citiți articolul aici: AVANS MAI MARE DIN SUBVENȚIA APIA! Ce i-a cerut ministrul PETRE DAEA comisarului PHIL HOGAN!

    Ministrul Daea a atras atenția comisarului pentru agricultură, Phil Hogan, că seceta creează probleme fermierilor români de aceea este nevoie de o ”revizuire” a avansului acordat pentru fermieri în toamna acestui an!

    ”Din nefericire seceta nu este un fenomen izolat iar acesta nu ține seama de granițe fiind resimțită și de fermierii români care se confruntă cu această situație, capriciile vremii creând probleme deosebite privind executarea lucrărilor și realizarea producțiilor. Și noi considerăm necesar a se căuta soluții pentru reducerea fenomenelor extreme de aceea investițiile în irigații și în cercetare reprezintă căi de urmat în viitorul Politicii Agricole Comune. Dar până atunci consider necesar a se avea în vedere o revizuire a avansului pentru toamna acestui an. Vom reveni concret domnul comisar prin corespondență oficială la solicitarea plăților în avans”, a declarat Daea la acea vreme.

    Reamintim că și în Campania 2017 România a cerut avans mai mare pentru fermierii noștri cerere argumentată tot de seceta din anul trecut. Astfel fermierii au primit 70 la sută pentru plățile directe și 85 la sută pentru cele compensatorii. Comisia Europeană decide anuale procentul permis pentru avans iar în Campania 2017 agricultorii trebuiau să primească doar 50 la sută din sumele cuvenite. Astfel, România a cerut CE să îi permită un procent mai mare acordat din avans pentru fermierii noștri și a obținut o derogare.

    În plus, tot ca o premieră Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a acordat și crescătorilor de animale avans din subvențiile plătite pentru Campania 2017.

    Avansul din subvențiile APIA pentru acest an este programat să intre la plată de la mijlocul lunii octombrie.


    Te-ar mai putea interesa

    Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții

    Ultimele știri

    Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi Cum se apropie Crăciunul, cum reapar focare de Pesta Porcină Africană! ANCPI: Cadastru gratuit finalizat în 290 de comune. Lista localităților unde lucrările sunt în desfășurare