• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ULTIMA ORĂ! PROTEST ÎN DESFĂȘURARE ÎN FAȚA MINISTERULUI AGRICULTURII! (FOTO)

  Ramona Dascălu -

  Protest în fața Ministerului Agriculturii! Așa cum a promis, Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, s-a prezentat astăzi să picheteze autoritățile, de la ora 11.00, în fața Ministerului Agriculturii. Stanciu este nemulțumit de modul în care este gestionată situația cazurilor de Pestă Porcină Africană de către autoritățile din România.

  Opriți distrugerea țăranului roman și a zootehniei românești”, scandează, cu o portavoce, președintele Pro Consumatori. Costel Stanciu cere, totodată și demisia întregului Cabinet Dăncilă.

  Citiți și: SCANDALOS. Costel Stanciu, APC: ”Se iau PORCII OAMENILOR fără liste și FĂRĂ A-I CÂNTĂRI!”

  “Nu s-au creat culoare pentru hrană în zonele declarate focare, altfel că fermierii au rămas fără mâncare pentru animale. De la începutul crizei şi până în prezent, ANSVSA a comunicat cu opinia publică numai prin intermediul unor comunicate aride de presă. Toate aceste nereguli grave, mă îndreptăţesc, ca în numele consumatorilor afectaţi de această criză, să solicit demisia domnului Geronimo Răducu Brănescu, preşedinte ANSVSA. Totodată, APC a întreprins demersurile legale în vederea pichetării sediului Ministerului Agriculturii în data de 2 august 2018, în intervalul orar 11-13, respectiv pichetarea sediului ANSVSA, în aceeaşi zi, în intervalul orar 15.00-16.00″, declara, în urmă cu două zile pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, Costel Stanciu.

  Alături de Costel Stanciu au mai venit numai două persoane – unul est un crescător din Ilfov care are în curte un singur porc pe care îl crește pentru Crăciun și al doilea este un membru al asociației conduse de Stanciu, un susținător al fermierilor români.

  Prezența la acțiunea de pichetare este extrem de mică  în ciuda faptului că organizatorul acțiunii a făcut public evenimentul pe rețelele de socializare și prin intermediul presei. Putem spune, de altfel, că reprezentanții forțelor de ordine au fost mai numeroși decât cei care reprezintă ”Vocea Consumatorului”.

  Explicația pentru numărul mic de participanți am primit-o chiar de la Costel Stanciu. Acesta spune că oamenii n-au venit în număr mai mare să i se alăture pentru că ”le este teamă”. Acesta spune că fermierilor le este frică să apară la astfel de acțiuni pentru că sunt văzuți de medicii veterinari și apoi aceștia se pot răzbuna închizându-le fermele.

  Protestul din fața MADR este programat să se încheie la ora 13.00, urmând ca de la ora 15.00 până la 16.00 să fie pichetat sediul ANSVSA de la Casa Presei Libere.

  România are 524 de focare de Pestă Porcină Africană

  Numărul focarelor de pestă porcină africană în România a ajuns la 524, dintre care 521 în gospodăriile populaţiei, a anunţat, aseară, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Geronimo Răducu Brănescu, adăugând că pesta a avut o evoluţie agresivă, explozivă începând cu 9 iunie.

  Potrivit acestuia, cea mai mare exploatație afectata se află în judetul Tulcea, fiind sacrificați dintr-un singur loc 43.843 de porci.

  În total, au fost eliminate, ucise, un număr de 49.816 porcine, la nivelul întregii țării. Au fost afectate 94 de localități – 14 în județele Satu Mare, Bihor, Sălaj si 80 în județele Tulcea, Contanța, Galați, Brăila și Ialomița.

  Președintele ANSVSA a precizat că se oferă despăgubiri pentru proprietarii animalelor, între 8 si 12 lei per kilogram, fiind finalizate deja 51 de dosare, în baza cărora s-a achitat suma de 130.000 de lei.


  Te-ar mai putea interesa

  Acord politic: Fermele de vaci scapă de Directiva poluării, dar nu și cele de porci și de păsări Ultima oră: Ședință-fulger la Ministerul Agriculturii cu crescătorii de porci și ANSVSA Rețeta cu drojdie pentru îngrășarea rapidă a porcilor pentru Crăciun

  Ultimele știri

  Examen trichineloscopic gratuit. Primăriile pot asigura acest serviciu crescătorilor de porci Șeful ANPC: Brânza sărată poate fi vândută direct de pe tarabă, carnea de porc, nu! În Grădina Danei, TVR 1. În solarul de legume al lui Vasile Mătrășoaie