Creșterea animalelorŞtiri agricole

ULTIMA ORĂ! PROTEST ÎN DESFĂȘURARE ÎN FAȚA MINISTERULUI AGRICULTURII! (FOTO)

VEZI GALERIA | 3 POZE

Protest în fața Ministerului Agriculturii! Așa cum a promis, Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, s-a prezentat astăzi să picheteze autoritățile, de la ora 11.00, în fața Ministerului Agriculturii. Stanciu este nemulțumit de modul în care este gestionată situația cazurilor de Pestă Porcină Africană de către autoritățile din România.

Opriți distrugerea țăranului roman și a zootehniei românești”, scandează, cu o portavoce, președintele Pro Consumatori. Costel Stanciu cere, totodată și demisia întregului Cabinet Dăncilă.

Citiți și: SCANDALOS. Costel Stanciu, APC: ”Se iau PORCII OAMENILOR fără liste și FĂRĂ A-I CÂNTĂRI!”

“Nu s-au creat culoare pentru hrană în zonele declarate focare, altfel că fermierii au rămas fără mâncare pentru animale. De la începutul crizei şi până în prezent, ANSVSA a comunicat cu opinia publică numai prin intermediul unor comunicate aride de presă. Toate aceste nereguli grave, mă îndreptăţesc, ca în numele consumatorilor afectaţi de această criză, să solicit demisia domnului Geronimo Răducu Brănescu, preşedinte ANSVSA. Totodată, APC a întreprins demersurile legale în vederea pichetării sediului Ministerului Agriculturii în data de 2 august 2018, în intervalul orar 11-13, respectiv pichetarea sediului ANSVSA, în aceeaşi zi, în intervalul orar 15.00-16.00″, declara, în urmă cu două zile pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, Costel Stanciu.

Alături de Costel Stanciu au mai venit numai două persoane – unul est un crescător din Ilfov care are în curte un singur porc pe care îl crește pentru Crăciun și al doilea este un membru al asociației conduse de Stanciu, un susținător al fermierilor români.

Prezența la acțiunea de pichetare este extrem de mică  în ciuda faptului că organizatorul acțiunii a făcut public evenimentul pe rețelele de socializare și prin intermediul presei. Putem spune, de altfel, că reprezentanții forțelor de ordine au fost mai numeroși decât cei care reprezintă ”Vocea Consumatorului”.

Explicația pentru numărul mic de participanți am primit-o chiar de la Costel Stanciu. Acesta spune că oamenii n-au venit în număr mai mare să i se alăture pentru că ”le este teamă”. Acesta spune că fermierilor le este frică să apară la astfel de acțiuni pentru că sunt văzuți de medicii veterinari și apoi aceștia se pot răzbuna închizându-le fermele.

Protestul din fața MADR este programat să se încheie la ora 13.00, urmând ca de la ora 15.00 până la 16.00 să fie pichetat sediul ANSVSA de la Casa Presei Libere.

România are 524 de focare de Pestă Porcină Africană

Numărul focarelor de pestă porcină africană în România a ajuns la 524, dintre care 521 în gospodăriile populaţiei, a anunţat, aseară, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Geronimo Răducu Brănescu, adăugând că pesta a avut o evoluţie agresivă, explozivă începând cu 9 iunie.

Potrivit acestuia, cea mai mare exploatație afectata se află în judetul Tulcea, fiind sacrificați dintr-un singur loc 43.843 de porci.

În total, au fost eliminate, ucise, un număr de 49.816 porcine, la nivelul întregii țării. Au fost afectate 94 de localități – 14 în județele Satu Mare, Bihor, Sălaj si 80 în județele Tulcea, Contanța, Galați, Brăila și Ialomița.

Președintele ANSVSA a precizat că se oferă despăgubiri pentru proprietarii animalelor, între 8 si 12 lei per kilogram, fiind finalizate deja 51 de dosare, în baza cărora s-a achitat suma de 130.000 de lei.

2 comentarii

  1. DE fiecare data cand cineva vrea sa faca ceva in tara asta condusa de UE si NATO cum mai apare ceva care sa mai distruga tariosara noastra!!! Cum am vrut sa facem ceva cu chinezii a aparut aviara….am distrus industria de crestere pui,gaini…..am vrut sa mai facem ceva …a aparut vaca nebuna si cu limba albastra…..am mai distrus o ramura agricola…..acum cand sa hotarat sa expoatam noi gazele din marea negar si NOI sa le exportam (nu reprezentati-firme- din UE sau NATO)…cum dracu ca in 2 zile a si venit peste asta porcina…si africana( din cate stiu eu in africa NU se manaca porc deci NU se creste)….si acum sa tragem concluziile……la cele 3 “calamitati” agricole venite peste noi……cine a avut cele mai mari avantaje…..UNGARIA si POLONIA….ce dracu se tot chinuie astia de la UE si NATO cu noi…..sa dea cu ceanura si rez mai repede si fara durere ce vor…..CRED ca si voi stiti ce vor!!!! SUNTEM ….GHIOCEI la UE si NATO!!!

Scrie un comentariu


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!