Creșterea animalelorŞtiri agricole

CEA MAI NEAGRĂ ZI pentru ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ: O FERMĂ CU 140.000 de porci VA FI EXTERMINATĂ!

Cea mai neagră zi pentru zootehnia românească! În una dintre cele mai mari ferme de porci din România a fost confirmată pesta porcină africană. Efectivul exploatației este de 140.000 de suine ce urmează să fie, în totalitate, exterminate. Ferma aparține cunoscutului fermier Marin Moraru, fondatorul brandului Marex din Brăila, compania acestuia fiind în procedura de insolvență.

Pesta porcină africană a fost confirmată astăzi, sâmbătă – 25 august, la complexul din localitatea Gropeni, judeţul Brăila, care adăposteşte aproape 140.000 de porci. Toate animalele din fermă vor fi eutanasiate, conform Mediafax.

Iniţial, existenţa pestei porcine africane a fost confirmată de un laborator veterinar din Brăila, dar pentru confirmarea oficială a virusului a fost nevoie şi de o confirmare a Laboratorului Naţional de Referinţă din Bucureşti.

Rezultatele analizelor făcute în Capitală au venit sâmbătă şi au confirmat contaminarea cu virusul pestei porcine africane la ferma din Gropeni, judeţul Brăila.

Astfel, toţi porcii din fermă, aproximativ 140.000 de animale, vor fi eutanasiaţi, iar operaţiunea va începe luni, fiind necesare pregătiri din cauza numărului foarte mare de animale care vor fi sacrificate.

Confirmarea de la Gropeni apare la scurt timp după ce virusul a fost confirmat la un alt complex din judeţul Brăila, unde erau 35.000 de porci. Este vorba despre ferma lui Ghoerghe Caruz din Tichilești, unde confimrarea de PPA a venit ieri, vineri – 24 august.

După ce PPA a fost depistată în deja două ferme mari din Brăila, acest județ devine cel mai afectat de epidemia ce s-a extins în 10 județe.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

 1. Exista trei determinari independente?
  Se pot intampla si erori.
  De ce sunt omorati preventiv toti porcii?
  Daca boala este inofensiva pentru om,
  de ce trebuie lichidata toata ferma?
  Cine este iresponsabilul care a decis omorarea tuturor porcilor?
  De ce nu sunt izolati porcii bolnavi de cei sanatosi?

Scrie un comentariu