Creșterea animalelorŞtiri agricole

Strigătul de disperare al unui fermier: ”Opriți crima și sabotajul agriculturii românești!”

Pentru numele lui Dumnezeu, opriți crima și sabotajul agriculturii românești! Este strigătul de disperare al unui fermier român ajuns la capătul puterilor și care, în fiecare zi se trezește cu teama că Pesta Porcină Africană va ajunge și în ferma lui, distrugând munca și toate investițiile familiei sale.

Dimitrie Muscă, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici din Arad, a transmis public un strigăt de disperare. Fermierul, unul dintre cei mai performanți din România, a reînviat cooperativa agricolă în vestul țării și este un model pentru mulți alți producători agricoli din România. În aceste zile, însă, Dimitrie Muscă nu își mai găsește liniștea și este de-a dreptul revoltat urmărind modul în care este gestionată epidemia de Pestă Porcină Africană și cum, aproape în fiecare zi, numărul focarelor crește, virusul ajungând și în cele mai mari și performante ferme românești.

Agrointeligența – www.agrointel.ro publică integral strigătul de disperare al fermierului Dimitrie Muscă, așa cum mesajul ne-a fost transmis direct de către acesta:

• Porci uciși, peste 300.000 de capete de către ANSVSA, în contrapartidă cu 130.000 de mistreți existenți în țară. Întrebare: Merită afacerea? Unii păgubesc, alții se îmbogățesc.
• Încă din anul 2015 autoritățile au fost avertizate de pericolul pestei porcine africane de către Uniunea Europeană.
• Încă din anul 2016 am sesizat atât Președinția cât și Ministerul Agriculturii că vin porcii mistreți din Ucraina, bolnavi de pesta porcină africană, că îi vom scăpa de în Deltă și țara va fi condamnată. Această idee nu a avut niciun ecou și după un an și jumătate s-a întâmplat nenorocirea, o catastrofă națională.
• Cauza principală a pestei porcine africane o constituie mistrețul. În țara noastră pesta porcină africană a pătruns prin intermediul mistreților din Ucraina.
• Literatura de specialitate spune că această boală puternic infecțioasă creează, în 10 % din mistreți, forme de rezistență , astfel mistreți bolnavi sau trecuți prin boală rămân purtători și eliminatori de virus peste 400 de zile.
• Rugăm organele de cercetare penală să se sesizeze din oficiu în vederea opririi sabotajului economic și a distrugerii industriei cărnii de porc, precum și tragerea la răspundere a guvernanților , care nu vor să facă demersurile necesare pentru începerea împușcarii , în totalitate, a mistreților. (În caz contrar ÎMPUȘCAȚI-NE PE NOI!, atât ne-a m-ai rămas. )
• În cazul de la Satu Mare am fost mințiți. Pesta porcină africană nu a fost introdusă prin alimente ( mezeluri, carne etc. ) , vectorul principal fiind tot mistrețul provenit din Ucraina.
• Românii și-au înțărcat copii cu carne de porc! Iar dumneavoastră, domnilor guvernanți, doriți să ne luați și acest drept. Carnea de porc, care va fi importată va costa dublul prețului cărnii românești de azi. Sperăm că organele de cercetare penală îi vor trage la răspundere pe toți acei vinovați de această catastrofă.
• A.N.S.V.S.A. nu a făcut altceva decât să omoare porcii domestici și să dezinfecteze focarul, în loc să  reîntîmpine apariția focarelor, să creeze cordoane de protecție.
• Oare, soluțiile dezinfectante provin de la o anumită firmă (?!) ca în cazul gripei aviare.

• Pentru numele lui Dumnezeu, opriți crima și sabotajul agriculturii românești!

Vă reamintim că aproape 800 de focare de PPA au fost confirmate la nivel național în 10 județe ale țării. Numărul animalelor ucise preventiv a făcut ca ”măcelul” din ultimele săptămâni să afecteze atât ferme importante, cât și mici crescători și gospodari din localitățile cu focare sau limitrofe acestora. De subliniat că pentru acest tip de pestă nu există nici tratament, nici vaccin, iar mortalitatea este de 100% pentru efectivele de suine. Virusul nu afectează omul, nici măcar în cazul consumului de carne provenind de la porci infectați, potrivit surselor oficiale.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

 1. Oare nu era mai bine sa ieși și tu în strada împreună cu angajații tai în data de 10 august și acum ceri ajutorul românilor dar atunci ai statimp în confortul caminului tău

 2. trebuie chemat Tiriac si prietenii lui din strainatate,care,de data asta gratis-pot sa impuste la mistreti pana cad jos de oboseala..
  Lasand gluma la o parte,acum chiar ar fi bun Tiriac si vanatorile lui legendare.

 3. Pentru tot acest rau, pentru neglijenta, pentru rea intentie , pentru .. pentru… as mai putea gasi 100 de motive , vinovatii, in frunte cu Primul Ministru, sef ANSVSA , Ministerul Agriculturii, etc ar trebui judecati pentru inalta tradare a Natiunii!!! Sa atentezi prin neglijenta, incompetenta si prostie la bunastarea, la surse de alimentatie si sanatatea natiunii este odios! Prostii si incompetentii astia trebuie sa dispara cat mai repede!! Oare PSD-ul asta nu are si oameni de bun simt si competenti, oare lor nu le este rusine cu asa conducatori, oare mai pot iesi pe strada, mai pot da ochii cu rude, cunostinte , alegatori???!!! Domnilor carora v-a mai ramas o bruma de bun simti , onoare si demnitate dati-i afara din randurile dvs. pe toti incompetentii si prostii , repetentii si penalii !!!! RUSINEEEEEEE

 4. Este incredibil ceea ce se întâmplă!
  Revoltător și de necrezut.Domnul Muscă are perfecta dreptate.Mistretii trebuiau exterminați.Dar din păcate asistăm din nou la acțiuni prostești coordonate de entități care distrug cu nepăsare munca celor care au avut curaj să facă ceva în zootehnia românească.Insa in România contezi doar ca plătitor de impozite.Toate aceste ferme de porci, complexul agro al domnului Muscă au plătit la greu bani statului, iar statul stă într-o nepăsare criminală….

 5. Poate ceti intelege toti acum ce inseamna sa faci parte dintr-o asociatie care iti sprijina interesele. Institutiile statului sunt pline de analfabeti bine platiti sa blocheze tot ce pot.
  Nu este legislatie, nu este interes sa fie bine, nu sunt uniti fermierii ca sa se opuna abuzurilor statului .
  Fermieri Romani-Faceti-va asociatii,angajati specialisti si veti vedea rezultatele. Nimeni nu va mai indraznii sa va distruga. Cereti daune la fiecare abuz sau lipsa de raspuns facut de angajatii statului.

 6. grupul Kosarom…. noi lucram legal ! ca si Fam.Cazur dejectiile de la ferma de porci intra direct in Dunara…foarte frumos unde face vacanta ministrul mediului?Ferma de porci cu 140000 de capete este in insolventa…cred ca s-a confirmat la ei PPA.

  1. Marian daca nici Musca Dimitrie nu are specialisti atunci lasane,nu cred ca poti ucide porcii exemplu la ferma lui Musca pentru ca nu este o explicatie ca se doreste ca nr.porcilor sa fie mai mic in Romania asta este o teapa frumoasa,dar nu poti ucide o ferma de porci ex.Musca ca asa vrea cineva,stiu bine ce vorbesc distanta de ferma lui Musca de mine 2km,dar nici mistret nu am vazut pe zona de vreo 2 ani,doamne bun era la protap

Scrie un comentariu