Creșterea animalelorŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2019

SUBVENȚII ZOOTEHNIE: Ce sumă se plătește la AVANS PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE!

Plata avansului pentru crescătorii de ovine și de caprine – suma anunțată oficial de către autorități pentru achitarea primei trașe aferente acestui an agricol. Oierii și fermierii care cresc caprine vor intra la plata avansului și li se va vira o parte din sprijinul cuplat pentru zootehnie.

Schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine și caprine este inclusă între schemele de plată pentru care se va achita avansul APIA începând cu 16 octombrie 2018. Alături de sumele pe cap de animal, oierii care au suprafețe agricole vor lua o parte din banii prevăzuți pentru schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, denumită în continuare plata pentru înverzire și plata pentru tinerii fermieri.

Referitor la sumele ce vor fi virate crescătorilor de animale, autoritățile precizează: ”se aprobă plafonul de 56.100.000 de euro aferent plății directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine, care se acordă pentru anul de cerere 2018”.

La acest moment nu se știe exact cât se va achita pe cap de animal, însă APIA a anunțat cuantumurile pentru schemele de plăți pe suprafață.

Avansul ar urma să se vireze începând cu 16 octombrie, iar de la 1 decembrie va demara plata integrală a subvențiilor APIA pe 2018, cu termen de plată 30 iunie 2019.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!