Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Avans APIA 2018: 100.000 de fermieri în prima tranșă de plată

Agenția de plăți și Intervenție pentru Agricultură va demara în aceatsă noapte plata avansului din subvențiile agricole pe 2018. Fermierii care au depus cereri unice de plată vor primi în avans, începând de marţi, 16 octombrie, subvenţiile necesare pentru efectuarea lucrărilor agricole de toamnă, a informat luni premierul Viorica Dăncilă.

”Începând de mâine (marţi – n.r.), fermierii care au depus cereri unice de plată vor primi în avans subvenţiile necesare pentru efectuarea lucrărilor agricole de toamnă. Chiar în prima zi, 16 octombrie, 100.000 de fermieri îşi vor primi banii, iar în următoarele zile alţi 350.000 de fermieri vor beneficia de plata în avans a subvenţiilor”, a declarat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a explicat că Executivul va acorda “70% din plăţile directe şi 85% din banii ce provin din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală”.

“Astfel, în următoarele două săptămâni, vor intra în agricultură, doar din această formă de sprijin, 200 de milioane de euro. Plătim la timp subvenţiile, oferim fermierilor sprijinul de care au nevoie pentru pregătirea următorului an agricol. Îi mulţumesc domnului ministru Petre Daea şi colegilor de la APIA şi Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru munca depusă astfel încât plăţile să se facă în avans”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Stiri subventii APIA


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. In UE cat primeste un proprietar de pamant pentru un ha?
    Bunicii mei luau pamant in arenda de la boier si plateau in parte- imparteau recolta obtinuta pe jumatate si nu primeau nimic de la stat.. Si munceau din greu. Indiferent de recolta, eu primesc 1 RON pe zi per ha, adica 5 (cinci) lei pentru 5 ha pe zi sau 5 oua sau 5 covrigi. Ca un milog. Daca as cersi, sigur as castiga mai mult. Ce se spunea despre importanta proprietatii in primii ani dupa ’89? Asta pana cand smecherii au intrat in posesia pamanturilor. Taranii batrani nu mai pot munci. Arendasii sunt intelesi intre ei, functionarii din primarii au si ei pamant in arenda, desi nimeni nu i-a vazut nici cu sapa, nici cu tractorul. Credeti ca este just sa se intample asta? Nu credeti ca este nevoie ca statul sa reglementeze cumva situatia?

Scrie un comentariu