Ştiri agricole

Ministrul Petre Daea, în inspecție la culturile de grâu

Ministerul Petre Daea la graul rasarit

Culturile de toamnă, inspectate direct în câmp de ministrul agriculturii Petre Daea. Șeful de la Ministerul Agriculturii și-a dedicat ziua liberă de sâmbătă unei deplasări de lucru într-o solă semănată cu grâu și care, din imagini, pare că a răsărit după ultimele ploi.

Petre Daea a dorit să vadă care este gradul de răsărire și de germinație pentru culturile semănate în această toamnă. Ministerul s-a aplecat asupra gliei și a scormonit pământul pentru a vedea ce se întâmplă cu sămânța care până acum n-a putut să răsară dar care, după ultimele ploi, a început să germineze. ”Pleacă și asta. După ploaia asta va răsări și asta. A pornit! Are umiditatea…Aici e bine”, a spus ministrul Petre Daea despre sămânța de grâu găsită în câmp. Făcând câțiva pași, șeful MADR a făcut o descoperire similară: ”Sunt viabile și astea, au pornit și astea…Pornește și ăsta…Da, hai că merge”.

Inspecția în câmp a ministrului Petre Daea vine după o perioadă de secetă în care răsărirea culturilor de toamnă – grâu, orz, rapiță, a avut de suferit. Ploile au venit târziu, aproape în același timp cu valul de frig, însă zăpada a protejat culturile de zilele geroase. Fermierii au speranța că sămânța pusă în pământ va germina și va răsări astfel încât anul viitor cultura grâului să fie una mulțumitoare.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. În Timiș, de pe șosea nu se vede niciun câmp verde. Sămânța a așteptat ploile astea, ca să răsară de 1 decembrie. Dar se anunță temperaturi de -5 la +4, ce grâu o să mai avem la vară? De import!

Scrie un comentariu