Creșterea animalelorŞtiri agricole

LEGEA ZOOTEHNIEI, ADOPTATĂ! Ce aduce NOU PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Legea Zootehniei a fost aprobată de votul final din Camera Deputaților, for decizional. Actul normativ aduce o serie de reglementări pentru asociațiile de crescători care conduc programele de ameliorare, dar și pentru fermierii care dețin animale și care doresc să aibă acces la pășunile din localitate.

Legea Zootehniei a fost dezbătută de-a lungul acestui an împreună cu asociațiile de fermieri, iar deputații au venit cu o serie de amendamente care să aducă o îmbunătățire a actualului cadru legislativ. La final, cu toate amendamentele aprobate, Legea Zootehniei a fost supusă ieri, miercuri, 19 decembrie, votului din plen unde a obținut 189 de voturi pentru, 7 voturi împotrivă și 4 abțineri exprimate.

Printre noutățile de impact pentru crescătorii de animale, noua lege include reguli pentru accesul la pășuni, reglementări clare pentru programele de ameliorare și sancțiuni dure pentru cei care falsifică originea animalelor.

Toate modificările aduse de noua Lege a Zootehniei le găsiți AICI (DOCUMENT PDF)

După votul de la Parlament, Legea Zootehniei va fi trimisă spre promulgare la Președintele României, apoi trebuie publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!