• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Locuri de muncă în agricultură: Oferte disponibile în străinătate

  Oana Timar -

  Oferte de locuri de muncă în agricultură: la început de an, firmele din afară caută muncitori români dispuși să lucreze în exploatațiile agricole din Spania sau Franța. Salariile sunt atractive și nu se solicită cunoașterea vreunei limbi străine sau studii de specialitate.

  Românii care doresc să se angajeze în UE au la dispoziţie câteva sute de oferte de locuri de muncă prin intermediul portalului mobilităţii europene – EURES.

  Două firme din Spania oferă 200 de locuri de muncă în domeniul agricol. Prima ar fi firma Fresgilera S.L. din regiunea Huelva, localitatea Lepe-Huelva, care oferă 50 locuri de muncă la recoltarea fructelor: căpșuni, nectarine, afine etc. Muncitorii vor lucra în câmp, la culesul fructelor, programul de lucru fiind între orele 08:00-15:00, cu o pauza de masă de o jumătate de oră.

  „Nu se solicită cunoaşterea vreunei limbi străine, salariul oferit fiind de 38 euro net/zi. Cazarea este contracost: 40 euro/lună, transportul spre Spania va fi plătit de lucrător, iar transportul de reîntoarcere va fi plătit de companie la terminarea contractului. Durata contractului este din 20 februarie 2019 până în 20 iunie 2019”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Caraș-Severin. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20.02.2019.

  Pe de altă parte, grupul de firme Queralt din regiunea Lleida, oferă 150 locuri de muncă la cules de fructe (mere, cireșe, nectarine, caise etc.) şi curățat pomi şi în fabrica la aranjarea fructelor în lăzi și caserole. Nici în acest caz, nu se solicită cunoaşterea vreunei limbi străine, salariul oferit fiind de 6,25 euro brut/oră pentru lucrul în câmp şi 5,96 euro brut/oră pentru lucrul în fabrică.

  „Transportul dus-întors în Spania se plăteşte de către muncitor. Pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli se reține 10% din salariu în primul an și în al doilea an 5% din salariu. Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE). Durata contractului este în perioada aprilie – septembrie 2019 cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie”, informează reprezenții AJOFM Caraș-Severin. Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 01.04.2019.

  Oferte consistente provin şi din Marea Britanie: 100 de lucrători în agricultură,.

  Lucrătorii în agricultură vor munci la cules de căpşuni. Este necesară cunoaşterea limbii engleze. Se oferă un salariu cuprins între 6,15 lire brut/oră şi 8,21 de lire brut/oră, în funcţie de vârstă.

  În Olanda sunt oferite 121 de locuri de muncă: 40 de lucrători în sere cu bulbi de flori, 15 lucrători în sere de roşii, 15 lucrători în sere cu ardei gras, 15 lucrători în sere cu flori, 10 lucrători în grădinărit, 25 de muncitori într-o fabrică de alimente şi un asistent manager. Pentru majoritatea posturilor nu se cere cunoaşterea unei limbi străine, iar salariul oferit porneşte de la 9,82 de euro brut/oră.

  Din Suedia există oferte pentru domeniul mecanic şi din agricultură: opt mecanici maşini grele, patru operatori CNC – strungari, patru operatori CNC – frezori şi 30 de muncitori la cules de căpşuni. Pentru meseriaşi se cere cunoaşterea limbii engleze şi se oferă minim 18 euro brut/oră.

  Pentru mai multe detalii despre oferta de locuri de muncă, persoanele interesate trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ministrul Oros ar vrea subvenții APIA plătite pe factură, în funcție de producția din fermă! Banii fermierilor – ultima șansă! Forma finală a bugetului de stat – la vot în această seară! Controale în ferme! Crescătorii de animale din 21 de localități – verificați la sânge de DSVSA!

  Ultimele știri

  Producătorii de flori, la un pas de dezastru. Ministrul Educației clarifică: Se pot oferi flori și mărțișoare la școală! Agricultură ecologică 2021. Termen pentru fermierii care vor să-și înregistreze culturile în acest an Fonduri pentru investiții în ferme 2021. Sprijinul: minim 350.000 euro/fermă, maxim 1.500.000 euro/fermă