Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

AJUTOR DE STAT ÎN 2019: BANII ALOCAȚI pentru PLATA CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

Schimbări pentru crescătorii de animale! Ministerul Agriculturii modifică printr-o hotărâre afișată pe site-ul propriu, unele reguli petru accesarea ajutorului de stat pentru acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic în sectorul creşterii animalelor și aprobă sumele alocate pentru anul 2019.

Ministerul Agriculturii precizează că suma alocată ajutorului de stat pentru anul 2019 este de maximum 72.075.000 lei, din care 34.525.000 lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, respectiv 37.550.000 lei pentru speciile ovine şi caprine, şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2019.

Potrivit noilor reguli de accesare a acestui ajutor, în cazul în care până în luna septembrie, inclusiv, a fiecărui an, numărul animalelor pe beneficiar se reduce cu mai mult de 10% față de numărul de animale înscris în lista atasata cererii initiale, solicitantul ajutorului de stat depune o cerere rectificativă, împreună cu cererea de plată aferentă trimestrului 3 sau, după caz, aferentă lunii septembrie. Cererile rectificative sunt însoțite de listele revizuite cu numărul de animale existent la data de 30 septembrie a anului pentru care s-a solicitat ajutorul de stat, fără a depăși numărul de capete din listele care au însoțit cererea inițială.

Schimbarea a fost introdusă având în vedere că pe parcursul unui an, în exploatațiile de creștere a animalelor au loc variații ale efectivelor, considerate normale din punct de vedere tehnologic în limita a 10%, precum și valorificarea eficientă a ajutorului de stat, prin decizie se reglementează posibilitatea rectificării cererii inițiale și ajustarea sumelor solicitate, în cazul în care se înregistrează diminuări de efective mai mari de 10% pe beneficiar.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!