• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CULTURA PORUMBULUI: Cele 7 produse AGRO-EST care AU GRIJĂ DE CULTURĂ TOT ANUL!

    agrointeligenta.ro -

    Porumbul este printre cele mai importante culturi din România, care a pus țara noastră în topul producțiilor din Uniunea Europeană. 10,2 milioane de tone au fost recoltate în 2018 de pe aproape 2,42 milioane de hectare. Această producție a fost cu 2,3% mai mare decât cea din 2017, în condițiile unui an cu destule influențe negative din partea vremii.

    1. Expert Start pentru un start perfect al culturii de porumb

    Primavara acestui an se anunță cu multe lucrări pentru ca recolta de porumb să aducă profituri bune în conturile fermierilor români. Agro-Est Muntenia are produse care să-i ajute pe agricultorii din țara noastră în toate fazele de vegetație. În cazul în care porumbul se va semăna pe terenurile pe care s-a întors cultura de rapiță, se recomandă folosirea produselor starter microgranulate, care se introduc în sol prin intermediul microstarterelor. Expert Start este recomandat de Agro-Est Muntenia pentru această operațiune.

    Conține azot, fosfor, sulf și magneziu și are rolul de a duce fosforul la rădăcina plantelor, pentru a fi preluat mai ușor. De reținut este faptul că solubilitatea produsului este de 97%. Lipsa fosforului duce la o dezvoltare insuficientă a porumbului.

    2. Phosstar pentru necesarul de fosfor al culturii de porumb

    Cu un conținut de 40% fosfor, Phosstar este un produs foliar care îi oferă plantei necesarul de fosfor. În plus, conține și alte substanțe esențiale pentru dezvoltarea porumbului, cum ar fi manganul și magneziul.

    3. Sequential 1 vine cu fosfor, potasiu și azot

    Același efect îl are și un produs introdus recent pe piață, Sequential 1, cu 40% fosfor, 20% potasiu și 10% azot. Plantele de porumb au mare nevoie de fosfor de la germinare și până la faza de 4-6 frunze.

    4. Kingfol Zinc aduce zincul necesar porumbului perfect

    Și Zincul este fundamental pentru porumb, datorită rolului său în fotosinteză. Zincul ajută la dezvoltarea și transportul fosforului și azotului în plantă. Tocmai de aceea, Agro-Est Muntenia comercializează de ani buni Kingfol Zinc, un produs cu 70% zinc. Dacă nu este alimentat cu acest element, porumbul va rămâne nedezvoltat.

    5. Evergreen hrănește porumbul pentru creșterea producției

    Când porumbul începe să crească, el trebuie hrănit și condus către o producție importantă atât cantitativ, cât și calitativ. Porumbul are nevoie de elemente esențiale în această perioadă. Evergreen, de la Agro-Est Muntenia, are o compoziție de 18% azot, 6% fosfor, 6% potasiu plus alte microelemente, se folosește după perioada de 6-8 frunze și utilizarea lui durează până la o lună și jumătate. Astfel, lanul va căpăta un verde sănătos.

    6. Azofol ajută creșterea plantelor de porumb

    Azofol, comercializat tot de Agro-Est Muntenia, are 36% azot, format din două fracții de azot, ureic și cu descompunere lentă. Azotul ajută la creșterea viguroasă a plantei.

    7. Estive blochează evaporarea apei din plante pe perioada verii

    Când porumbul este în faza de creștere, poate fi afectat de secetă. Pentru atenuarea acestui stres, Agro-Est Muntenia are un regulator termic, care blochează evaporarea apei din plante. Este vorba de Estive, format din microparticule de bioxid de carbon și siliciu. Practic, transferul de apă se face doar dinspre exterior către plantă, nu și invers. Utilizarea acestor produse poate duce la sporuri de producție impresionante la porumb.


    Te-ar mai putea interesa

    Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații