Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

APIA OFICIAL: SE ACHITĂ AJUTORUL DE STAT pentru ANIMALE!

Anunț oficial al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)! Printr-un comunicat remis către Agrointeligența-AGROINTEL.RO, APIA informează că începând de astăzi, luni – 8 aprilie, Centrele judeţene APIA vor efectua plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale, aferent lunii decembrie.

Suma totală autorizată la plată este de 7.154.315 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 46 solicitanţi care au accesat această formă de ajutor în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.

Reamintim că ajutoarele sunt furnizate sub formă de servicii subvenţionate microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii, respectiv, întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care deţin certificat de producător/atestat de producător, după caz, precum şi persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei de produse agricole.

Cererile de plată a ajutorului de stat pentru serviciile de întocmire şi menţinere a registrului genealogic al rasei, precum și pentru serviciile de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, completate de către solicitanţii prestatori ai serviciilor, se depun lunar/trimestrial, conform opţiunii menţionate în cererea iniţială, în termen de 20 de zile lucrătoare următoare încheierii lunii/trimestrului pentru care se solicită ajutorul de stat.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!