• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cultura castraveților: sfaturi pentru o cultură profitabilă cu semințe AGROSEL

  agrointeligenta.ro -

  Cultura castraveților – sfaturi pentru o cultură profitabilă cu semințe românești produse de AGROSEL! În ultimii ani, legumicultura a progresat de la etapa tradițională la o etapă intensivă și creativă prin crearea de hibrizi de generație nouă care au capacitatea de a transforma energia și cheltuielile în producții ridicate și stabile. Noii hibrizi de castraveți din portofoliul companiei AGROSEL sunt capabili să facă față bolilor și dăunătorilor care amenință tot mai mult culturile. De asemenea, noii hibrizi de castraveți creați de AGROSEL sunt adaptați și la condițiile pedoclimatice din România.

  Rezultatele și feedback-urile fermierilor ne-au dat încredere și ne-au îndrumat în crearea de noi hibrizi de castraveți de diferite tipuri, precum castraveți cornișon, semi-lungi și lungi.

  Castravete cornișon SIRET F1

  Este un hibrid de castravete partenocarpic, de generație nouă, destinat culturilor palisate din sere și solarii, atât pentru ciclul I cât și pentru ciclul II. Plantele sunt viguroase, cu foliaj de culoare verde mediu. Hibridul nu necesită un volum mare de muncă pentru întreținere. Fructifică foarte bine atât pe tulpina principală cât și pe copili (2-4 fructe/axil). Fructele sunt uniforme, de culoare verde închis, cu țepi și formă cilindrică. Raportul lungime/diametru este de 3/1. Pulpa fructelor este compactă, crocantă și nu prezintă gust amar. Fructele își păstrează consistența și după murare. Hibridul se remarcă prin capacitatea mare de regenerare. Potențialul de producție este foarte ridicat. Desimea recomandată în cultură este de 20.000-22.000 plante/ha în spații protejate și 45.000-50.000 plante/ha în câmp deschis.

  Rezistențe: HR: Px (făinare), CVYV (virusul galben al nervurilor de castraveți), Ccu (cladosporioză), CMV (virusul mozaic al castraveților).

  Pentru comenzi de semințe de castraveți Siret F1: https://shop.agrosel.ro/semin-e-castrave-i-as-605-f1-100-sem.html

  Castravete semilung COLOSSEUM F1 (AS 1623 F1)

  Este un hibrid de castraveți de tip semilung, partenocarpic, recomandat pentru cultivare în spații protejate (sere și solarii). Fructele sunt cilindrice, de culoare verde, cu gust bun și lungimea de 16-19 cm. Hibridul fructifică în special pe tulpina principală și se remarcă prin productivitate ridicată.

  Rezistențe: HR: Px (făinare), CMV (virusul mozaic al castraveților), Ccu (cladosporioză),
  IR: CVYV(virusul galben al nervurilor de castraveți).

  Castravete lung COLUMNA F1


  Columna F 1 este un hibrid de castravete lung, destinat culturilor palisate din spațiile protejate (sere-solarii). Plantele fructifică foarte bine, fiind un hibrid cu mare capacitate de producție. Tulpina este prevăzută cu cârcei puternici, frunzele sunt mari, pentalobate, au pețioli lungi și sunt acoperite cu perișori. Fructele apar câte unul la fiecare nod, sunt ușor striate, lungi de 25-35 cm, cu diametrul de 4-5 cm și greutatea cuprinsă între 450-600 g. Dezvoltarea fructelor este rapidă (20 de zile de la înflorit)

  Rezistențe: HR: Px (făinare), CMV (virusul mozaic al castraveților), Ccu (cladosporioză),
  IR: CVYV(virusul galben al nervurilor de castraveți).

  Pentru comenzi de semințe de castraveți Columna F1: https://shop.agrosel.ro/seminte-castraveti-columna-f1-100-sem.html


  Știați că:
   un singur castravete conține vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic (B9), vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu;
   dacă te simți obosit castraveții sunt o bogată sursă de vitamine B și carbohidrați care îți vor da energia de care ai nevoie la finalul zilei;
   antioxidanții din castraveţii muraţi aduc şi numeroase proprietăţi în ceea ce priveşte sănătatea pielii;
   aroma specifică este redată de uleiurile eterice;
   hibrizii partenocarpici prezintă doar flori femele;
   hibrizii de castraveți partenocarpici nu necesită polenizare;
   temperatura minimă de plantare în sol este între 12-15 °C.

  Mai multe informații găsiți și pe pagina de Facebook Agrosel: https://www.facebook.com/Agrosel.srl/


  Te-ar mai putea interesa

  Primii castraveți românești – în piețe! Fermierul Valentin Vasile a încălzit solarul cu coji de nucă și a tratat solul cu leonardită Îngălbenirea frunzelor la grâu. Posibile cauze și soluții Culturi profitabile 2023. Top 10 culturi agricole pentru suprafețe mici

  Ultimele știri

  În Grădina Danei – ediția din 25 mai. Grădina Elenei Andrei Fermier în pericol să piardă subvențiile! Primarul nu i-a eliberat adeverința pentru APIA! Aproape 200 de oi, furate de la o stână. Animalele erau deja ”tocmite” unui alt cioban!