Furaje, seminţe, îngrăşăminteRECOMANDĂRIŞtiri agricole

FERTILIZARE RENTABILĂ LA SEMĂNAT PORUMB ŞI FLOAREA-SOARELUI

Aprovizionarea cu elemente nutritive din timp este critică pentru porumb şi floarea-soarelui. Primele câteva zile de viaţă ale plantei determină modul în care aceasta se va dezvolta și, de ,asemenea are influenţă decisivă asupra nivelului de producţie. Îngrășămintele starter furnizează nutrienţii atunci când solul este prea rece și elementele nutritive sunt imobilizate din diferite motive. Utilizarea unui îngrășământ starter oferă culturii tinere necesarul optim de hrană şi garantează o evoluţie pozitivă a culturii, determinând creșteri semnificative de producţie.

CARENŢA DE FOSFOR DUCE LA ÎNTÂRZIEREA CREȘTERII PLANTELOR

Unul din cele mai importante beneficii ale starterului este faptul că asigură cantităţile necesare de fosfor pentru primele stadii de dezvoltare a plantelor.

Fosforul stimulează dezvoltarea sistemului radicular, crește rezistenţa plantelor la secetă, intensifică înfrăţirea la cerealele păioase, are rol important în procesul de fructificare și formare a seminţelor. Carenţa de fosfor se manifestă prin sistemul radicular slab dezvoltat, întârzierea creșterii, ramificare redusă, și coacere întârziată.

DINAMICA NUTRIŢIEI CU FOSFOR A CULTURII DE PORUMB (producţie de 10 t/ha)

AFLĂ CUM TEMPERATURA ŞI PH-UL SOLULUI ÎŢI POT BLOCA FORFORUL ÎN SOL

Soluţia completă de la Chemark Rom,
SEED SPRINT – ÎNGRĂŞĂMÂNT STARTER MICROGRANULAT CU ACIZI HUMICI

Seed Sprint, un îngrășământ starter distribuit în România de Chemark Rom, se aplică odată cu semănatul, pe orice tip de sol şi oferă plantelor o sursă de azot și fosfor ușor accesibilă din primele faze de vegetaţie. Acesta este comercializat în doua variante:

Seedsprint H1: Azot (N): 12% / Fosfor (P2O5): 43% / Acizi humici: 1% / (HUMIFIRST® WG) / Sulf (SO3): 5% / Zinc (Zn): 0,5%

Seedsprint H5: Azot (N): 12% / Fosfor (P2O5): 43% / Acizi humici: 5% / (HUMIFIRST® WG) / Sulf (SO3): 5% / Zinc (Zn): 0,8%

Seed Sprint conţine şi acizii humici care au, de asemenea, influenţă asupra pH-lui, prin mărirea capacităţii de tamponare, ceea ce permite menţinerea pH-lui în limite optime, favorizând accesibilitatea substanţelor nutritive. Acizii humici îmbunătățesc structura solului şi cresc capacitatea de reţinere a apei.

RENTABILITATE?
Crește eficiența absorbției elementelor nutritive, mai ales a fosforului datorită aplicării localizate;
• Garantează o răsărire uniformă a culturii, deci este ca o poliţă de asigurare la înfiinţarea culturii;
• S-au observat creșteri de producție de până la 30% pe ha la porumb semănat cu Seed Sprint (SCDA Satu Mare, fermierii din zona de Sud);
• S-au observat creșteri de producție de până 10% pe ha la cultura de grâu (SCDA Turda).

EFECTUL APLICĂRII SEED SPRINT LA PORUMB

EFECTUL APLICĂRII SEED SPRINT LA FLOAREA-SOARELUI

TEHNOLOGIA DE APLICARE

Aplicarea îngrășământului starter microgranulat este recomandată a se face cu un echipament pentru fertilizare localizată. (aici detalii complete despre aplicator)

AFLĂ AICI TOATE DETALIILE DESPRE SEEDSPRINT


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!