• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Serverele APIA, restartate la nivel național! Toți funcționarii, în dispozitiv

    Oana Timar -

    Aglomerație la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! După o campanie de depunere a cererilor care nu a dat bătăi de cap nici fermierilor, nici funcționarilor din APIA, acum, la final, softul informatic se pare că a început să încurce bunul mers al lucrurilor.

    Un fermier din județul Buzău, localitatea Vâlcelele a fost primul care ne-a semnalat că astăzi, când s-a prezentat la centrul APIA din Râmnicu Sărat, softul informatic era blocat. Problema a apărut și în alte centre, astfel că la nivel național s-a luat decizia unui restart la serverele APIA.

    Centrele APIA au prelungit programul de lucru

    Am sunat la APIA Buzău, acolo unde directorul executiv Claudia Stelea se afla la centrul județean alături de întreg colectivul de funcționari. Toată lumea era în dispozitiv, cum ar spune ministrul Petre Daea.

    ”Noi fiind aici, în centrul din Buzău, nu cunosc concret situația domnului fermier care a fost astăzi la centrul de la Râmnicu Sărat. Într-adevăr, la prânz a fost un interval de 20-30 de minute, la cererile care aveau solicitare pe sector zootehnic când nu se genera cererea în PDF, în formatul pe care îl printăm și fermierul îl semnează. Dar a fost o chestiune temporară. Acum, după-amiază, serverele se restartează, cu siguranță din cauza supraglomerării. Este o situație la nivel național. Nu se depun cereri nu doar la fermierii care au sector zootehnic, ci și la cei care au sector vegetal. Suntem informați permanent și ținem mai departe legătura și cu fermierii. Noi nu trimitem fermierii acasă pentru că mâine este ultima zi în care se depun cererile și nu vrem să riscăm ca agricultorii și crescătorii de animale să nu reușească să depună cererea în timp util. Ne așteptăm ca și mâine să fie aglomerație la centre, dar suntem pregătiți să facem față și vom sta peste program pentru ca fermierii care vin în centrele noastre să poată depune cererea unică”, ne-a declarat Claudia Stelea, director executiv APIA Buzău.

    Directoarea APIA Buzău, Claudia Stelea, a prelungit programul de lucru la toate centrele din județ (foto: gazetadebuzau.ro)

    Șefa din centrul județean a precizat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că în aceste zile mai depun cererea unică mai ales fermierii mari, dar și și fermieri mai mici care s-au reprogramat sau care, din anumite motive, nu au ajuns încă cu actele la APIA. ”Foarte multă a venit la APIA în aceste zile, mulți s-au reprogramat, i-am contactat telefonic, am avut program de lucru și sâmbătă, și duminică, tocmai pentru a veni în sprijinul tuturor fermierilor care depun cererea pentru subvenții. Producătorii știu că mereu, în această perioadă, la finalul campaniei de depunere, la centre înregistrăm aglomerații, poate unii și-au spus că mai au timp până pe 15 mai, dar probabil din această cauză, aplicația fiind supraîncărcată, avem un e-mail că serverul trebuie restartat, iar situația se va rezolva în 30-40 de minute. Asta se întâmpla la ora 14.45”, ne-a declarat Claudia Stelea.

    Fermierii și funcționarii așteaptă ”revenirea” sistemului

    De subliniat că funcționarii nu trimit oamenii acasă, ci fermierii așteaptă împreună cu angajații APIA ca softul informatic să își revină. ”Cam la toate centrele mai avem fermieri prezenți care așteaptă în aceste momente, împreună cu funcționarii, chiar dacă vom prelungi programul de lucru. Este 14 mai, mai este o singură zi din această campanie, astfel că facem un apel către fermierii care încă nu au reușit să depună cererea să aibă înțelegere, mai ales că noi, funcționarii, facem tot ce ne este în putere să le rezolvăm cererea. Fără prezența fermierilor, însă, niciun funcționar nu poate valida cererea, document care are nevoie de semnătura beneficiarului fermier”, a subliniat directorarea APIA Buzău.

    Referitor la restartarea serverelor APIA, directorarea Claudia Stelea ne-a precizat că această măsură a mai fost luată în decursul campaniei de depunere a cererilor: ”Am mai avut câteva situații punctuale care să necesite restartarea serverelor atunci când aveam mulți fermieri de la conexiunile lor de internet. Au fost situații punctuale de 15-20 de minute. Acum situația este produsă, cel mai probabil, de o supraîncărcare de la conexiunile din centrele APIA”.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO face un apel către toți fermierii care încă nu au depus cererile unice la APIA să se grăbească și să ajungă la centrele de care aparțin. Solicitările pentru subvenții se mai pot depune fără penalizări până la finele zilei de mâine, 15 mai. Dacă întâmpinați orice problemă, vă rugăm să ne-o semnalați la numărul de telefon al redacției – 0744.311.359 sau pe adresa de e-mail redactia@agrointel.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi Secretar de stat stat – anunț de ultimă oră despre plata ajutorului de 100 de euro la hectar Insecticidul Los Ovados 200 SE, acum autorizat pentru utilizare în cultura grâului!