Creșterea animalelorŞtiri agricole

ANUNȚUL ANZ privind TOȚI BERBECII DE RASĂ CARE INTRĂ LA PLATA SUBVENȚIEI!

Anunțul ANZ pentru crescătorii de ovine! Potrivit unui comunicat de presă remis către Agrointeligența-AGROINTEL.RO în perioada 6 – 31 mai 2019, se desfășoară lucrările de bonitare, clasare şi autorizare a reproducătorilor masculi utilizaţi la montă naturală autorizată, o actiune tehnica deosebit de importantă.

În acest sens s-au constitui comisiile de bonitare în vederea realizării în bune condiţii a acestei acțiuni. In acest scop facem următoarele precizări:
– Se vor autoriza la montă naturală numai reproducătorii masculi care la bonitare îndeplinesc cerinţele minime şi condiţiile sanitare-veterinare conform legislaţiei în vigoare.
– În fiecare localitate şi crescătorie comisia de bonitare va încheia un procesverbal privind rezultatele lucrărilor şi va elibera autorizaţii de utilizare a reproducătorilor în localitatea sau ferma respectivă, semnate de către şef serviciu CRZ şi coordonatorul OJZ.
– Pe baza rezultatelor bonitării şi clasării se va analiza modul de asigurare a necesarului de tauri, bivoli, armăsari, vieri, berbeci şi ţapi pe anul 2019 şi se va întocmi necesarul pentru anul 2020, pe rase.
– Odata cu aceasta actiune specialistii OJZ au obligatia de a discuta cu primarii localităților unde nu se execută însămânțare artificiala pentru a stabili sistemul de reproductie, fie prin montă naturală cu respectarea OM nr. 861/614 din 2003, fie prin înființarea de PIAV-uri.

Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă reamintește că pentru plata Sprijinului Cuplat Zootehnic (SCZ), fermierii care cer subvenții trebuie să respecte raportul de sexe de minim un mascul, cu certificat de origine la 35 de femele ovine/caprine.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!