Ştiri agricoleVremea

VREME EXTREMĂ! COD ROȘU EMIS DE METEOROLOGI, ALERTE ÎN MAI MULTE JUDEȚE!

Foto: facebook.com - Mihai Crișan

Vreme extremă! Meteorologii au emis astăzi un cod roșu de vânt cu aspect de tornadă, la pachet cu mai multe coduri galbene și portocalii. Județul vizat de avertizarea cea mai periculoasă este Sălaj, acolo unde deja s-au raportat căderi de grindină de mărimea unui ou.

Potrivit meteorologilor, astăzi, până la ora 16.00, în Zalău, Jibou, Hereclean, Creaca, Mirşid şi Crişeni din judeţul Sălaj s-a înregistrat vânt puternic cu aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, descărcări electrice frecvente şi averse torenţiale ce vor cumula 25…35 l/mp.

Totodată, a fost emis cod portocaliu de grindină de dimensiuni medii şi mari dimensiuni, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale ce vor cumula 25…35 l/mp în alte localităţi din judeţul Sălaj.

Şi în câteva localităţi din judeţele Arad şi Timiş este cod portocaliu de grindină de dimensiuni medii, posibil mari, frecvente descărcări electrice, vijelie puternică, averse torenţiale care pot cumula 25-35 l/mp, până la ora 16.00, în timp ce până la ora 18.00 în judeţele Suceava, Vaslui, Bacău, Botoşani, Neamţ şi Iaşi este cod galben de vânt puternic, care la rafală va atinge 55…60 km/h

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!