• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dramă într-o familie de oieri: ”Tatăl meu a murit de supărare că nu și-a recuperat banii pe animale!”

    Oana Timar -

    Dramă într-o familie de oieri. Una dintre numeroasele familii de oieri care a fost țepuită fără pic de remușcare de către o grupare de indivizi originari din localitățile Babadag și Hârșova. La peste un an distanță de când au dat ”grosul” țepelor, șarlatanii continuă să fie liberi, în timp ce victimele lor sunt măcinate de datorii, de supărare și de neputință.

    Pe același subiect, citiți și: OIERI, FERIȚI-VĂ DE ACEST SAMSAR! A înșelat zeci de fermieri: PREIA MIEII ȘI APOI NU MAI TRIMITE BANII! 

    Maria Mascaliuc din Leordina, județul Maramureș, a fost prima care a avut curajul să facă public necazul care a lovit familia sa. La peste un an de când Șaban Regep și însoțitorii săi au plecat cu mieii din ferma familiei, femeia își plânge tatăl. Capul familiei, crescător de ovine cu experiență, maramureșeanul nu a mai putut îndura supărările și s-a stins la scurt timp după ce a fost să dea declarație la poliție. Dosarul, plimbat și răsplimbat, nu este soluționat nici astăzi, iar Maria Mascaliuc, alături de mama sa, continuă să își caute dreptatea. Fiica oierului țepuit nu poate să ierte și nu poate să renunțe la recuperarea banilor ce i se cuveneau tatălui ei pentru animalele vândute. Un număr de 120 de capete la o valoare de 152 de milioane de lei vechi.

    ”Tata în luna martie 2018 a dat animalele, în iunie noi am depus plângere la Poliție, când ne-am dat seama că am fost păcăliți și că indivizii care ne-au luat animalele nu au de gând să le plătească. Eu le-am spus indivizilor atunci că eu nu o să renunț. Am postat și pozele lor peste tot, m-a sunat la acea vreme foarte multă lume că era în aceeași situație”, ne-a spus Maria Mascaliuc zilele trecute.

    Tânăra își amintește că a avut dubii când l-a văzut pe Șaban Regep și pe ai lui că descind cu camioanele la ei în sat și că încep să încarce animalele oamenilor: ”Când au venit la noi în zonă, eu nu am prea fost de acord să le dăm animalele. Dar multă lume le dădea. Ca să am dovezi, le-am fotografii, ei au fost de acord, ceea ce îți dădea și mai multă încredere. Am făcut poze când stăteau la masă cu tata, cu martori”.

    Când și-a dat seama că sunt plimbați cu vorba, cei din Leordina au depus plângere la postul local de Poliție. ”Din Leordina, dosarul a plecat la Poliția Economică din Sighetu Marmației. L-au chemat pe tata să dea o declarație, au fost mai mulți în situația noastră, vreo patru sau cinci persoane. Tata ar fi împlinit 70 de ani, avea probleme cu inima, avea cinci stenturi, iar când l-au chemat a fost foarte supărat. I-a sunat și pe nenorociții ăia și le-o spus: oameni buni, eu sunt bolnav, am nevoie de bani, am avut încredere, v-am dat ca la oameni…Acuma știți cum e la noi, oamenii sunt de bună-credință, nu există așa ceva, nu s-a pomenit, nu ne-am așteptat la așa ceva. Ei ziceau că le-a fost frică să vină cu banii la ei, cu sume mari de bani, că dacă îi oprește pe drum Poliția, le confiscă banii, așa că plata se poate face numai prin cont bancar”, își amintește Maria Mascaliuc ”poezia” șarlatanilor.

    După ce a dat declarație la Poliție, tatăl femeii a început să se stingă. ”După ce a dat declarație, tata aștepta un răspuns, o înștiințare, ceva, dar nu a mai venit nimic. În martie apoi am fost eu la Leordina, la noi aproape, că Baia Mare e departe, și am fost la șeful poliției. Am cerut numărul de dosar și mi s-a spus că dosarul a ajuns la Poliția Criminalistică din Baia Mare. Noi mai departe n-am ajuns, că starea tatălui meu s-a agravat și apoi s-o stins pe 22 mai. Supărarea asta l-a terminat. Eu îi spuneam să nu se mai macine pentru asta”, povestește, îndoliată, Maria Mascaliuc.

    Nu doar că dosarul țepei din Leornadina nu s-a rezolvat, dar maramureșeanca are informații că țeparii sunt liberi și că în continuare înșeală crescătorii de animale, ultima ”lovitură” fiind dată recent, în județul Bihor. ”Ei umblă, fac, nu îi întreabă nimeni. Noi dacă ieșim din sat, sar toți pe noi, Frontiera, ne verifică imediat mașinile. Și țiganii vin tocmai din Constanța să înșele oamenii și nu pățesc nimic. Azi-mâine vin să ne ia copiii din curte”, este revoltată crescătoarea de ovine.

    Așa arată buletinul unuia dintre membri Clanului Șaban – Șaban Regep

    La fel ca familia Mariei din Leonardina, zeci, chiar sute de alte familii de oieri trăiesc aceeași dramă. Oameni care și-au dat sute de animele aceleiași găști de țepari: clanul Șaban care acționează cu PFA-uri și SRL-uri pe adrese din Constanța – Babadag, și Tulcea – Hîrșova. Fiți vigilenți, nu vă încredeți în acești indivizi care iau animalele cu acte și apoi nu plătesc niciodată banii ce li se cuvin oierilor ce se încred în vorba lor mieroasă și mincinoasă!

    Pe același subiect, am mai publicat și articolele:

    SFATUL UNUI AVOCAT pentru OIERII ÎNȘELAȚI: ”Nu mai așteptați! DEPUNEȚI URGENT PLÂNGERE LA POLIȚIE!”

    ȚEAPA ”ȘABAN” – ACUM ȘI CU BOVINE! Crescător de animale, ÎNȘELAT CU 18.000 DE EURO!

    OIER DISPERAT: Nu-mi pot trata copilul bolnav pentru că SAMSARII NU-MI DAU BANII PE OILE VÂNDUTE!

    RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Fermierul țepuit de familia Șaban, AVERTIZAT SĂ NU LE PREDEA ANIMALELE!

    SFATUL UNUI AVOCAT pentru OIERII ÎNȘELAȚI: ”Nu mai așteptați! DEPUNEȚI URGENT PLÂNGERE LA POLIȚIE!”


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru