• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Preț porumb 2019: Prăbușire de 100 de lei pe tonă în Portul Constanța

  agrointeligenta.ro -

  Prețul porumbului 2019 a suferit o pierdere de 100 de lei pe tonă în Portul Constanța. Scăderea de preț vine pe fondul evenimentelor de pe bursele internaționale și la numai o săpătmână după ce cereale recuperase puternic.

  Cel mai recent raport USDA a fost publicat cu date optimiste pentru suprafețele și recoltele de porumb din acest an. Imediat, pe bursele internaționale, mai ales pe cea de Chicago, cereala a pierderi importante la cotații. În România, efectele sunt la fel de vizibile: în numai o săptămână, prețul porumbului s-a prăbușit cu peste 100 de lei pe tonă.

  Bursa de cereale din România urmează tendința internațională atât la nivelul regiunilor agricole, cât și la vânzările directe din Portul Constanța. Prima săptămână din august (31 iulie – 6 august) a fost una în forță pentru porumbul FOB Constanța care a avut un preț mediu de 812 lei pe tonă, în creștere față de ultimele zile din iulie (24 – 30 iulie), când porumbul s-a vândut cu 761 de lei pe tonă. Scăderea de peste 100 de lei pe tonă s-a înregistrat în săptămâna 7-13 august, când porumbul FOB Constanța a coborât la un preț 709 lei pe tonă.

  Prețul porumbului a suferit scăderi mai mici la nivelul regiunilor agricole, însă în toate cazurile, cotațiile sunt cu minus în raport cu săptămâna anterioară.

  Preț porumb 2019 în Săptămâna 7-13 august:

  EST – Preț porumb 2019: 702 lei/tonă

  VEST – Preț porumb 2019: 648 lei/tonă

  SUD – Preț porumb 2019: 650 lei/tonă

  Preț porumb 2019 – FOB Constanța: 709 lei/tonă

  Prețul grâului se ține mai bine

  Prețul grâului nu a pierdut la fel de mult ca cel al porumbului. În cazul grâului, scăderile au fost mai ușoare, astfel că la grâu FOB Constanța nivelul din săptămâna trecută a fost de 809 lei pe tonă, în scădere față de 826 lei pe tonă cât a fost referința în prima săptămână din august.

  Preț grâu 2019 în Săptămâna 7-13 august:

  EST – Preț grâu 2019: 711 lei/tonă

  VEST – Preț grâu 2019: 695 lei/tonă

  SUD – Preț grâu 2019: 663 lei/tonă

  Preț grâu 2019 – FOB Constanța: 709 lei/tonă

  Prețul cerealelor, creșteri ușoare pe bursele de la Paris și Chicago

  Pe bursele internaționale, finalul de săptămână a fost unul mai optimist, cu creșteri la toate cerealele, excepție fâcând grâul CBoT. Astfel, după trei zile de declin (cu 12,5%), prețurile porumbului american au crescut ușor, în timp ce grâul pe CBoT a înregistrat cel mai mic preț în trei luni. Prețurile cerealelor la Bursa din Paris au crescut pentru a doua sesiune la rând.

  Grâul MATIF 2019, într-un contract cu livrare în septembrie a crescut la mijlocul săptămânii trecute cu 0,7 la sută, ajungând la 168 euro pe tonă. Prețul este însă cu 17,9% mai mic decât nivelul pe care grâul îl avea în aceleași condiții contractuale acum fix un an. Prețul porumbului MATIF 2019, cu contract pentru livrare în noiembrie, a crescut cu 0,3 la sută și a însumat 169 de euro pe tonă, în scădere cu 8,6 la sută față de acum un an.

  Pe piața americană, pe Bursa de la Chicago, grau CBoT a scăzut joi cu 1 la sută, ajungând la 172,33 dolari pe tonă, un nivel cu 11 la sută mai mic decât acum un an. În cazul porumbului CBoT s-a înregistrat o creștere de 0,5 la sută până la 142,02 dolari pe tonă, cu o diferență de 0,2 al sută față de cotațiile de acum un an.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenția de 5 lei i-a înfuriat pe mulți oieri! ”Să vă fie rușine tuturor celor care ați hotărât acești bani pentru ciobani!” Incendiu la o mare fermă din România! Pompierii s-au luptat cu flăcările 39 de ore, pagubele – 700.000 de lei! Numărul focarelor de pestă porcină africană s-a dublat în Arad în ultimele 4 zile!

  Ultimele știri

  Soluția cu bor și zer: rețeta pentru îngrășământul cu care poți stropi toate legumele! Revoltă în vestul țării! Fermierii și primarii se luptă să blocheze o firmă care ar vrea să extragă gaze de șist pe ascuns! Ioan Fetea, ACA: Vom solicita prelungirea termenului la depunerea cererilor pentru ajutorul de minimis din apicultură!

  Căutare în articole