Creșterea animalelorŞtiri agricole

La Călărași s-a interzis pășunatul ca măsură contra pestei porcine africane

Pigs and sheep grazing in a field. Photo taken in the province of Ciudad Real, Spain

Un nou focar de Pestă Porcină Africană a fost confirmat într-o exploatație comercială. Ferma este situată în județul Călărași și deține un efectiv de 6.000 de capete de porci ce urmează să fie omorâți pentru a se stinge focarul. Între măsurile de urgență luate local pentru a elimina pesta se numără și interzicerea pășunatului.

„Avem un focar la un agent economic din municipiul Călăraşi unde sunt aproximativ 6.000 de porci. Au fost prelevate probe care au ieşit pozitive. Au fost dispuse măsurile corespunzătoare urmând ca în zilele viitoare să se continue ce a fost aprobat, inclusiv uciderea celor aproximativ 6.000 de porci”, a declarat prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob.

„Ca urmare a confirmării focarului de pestă porcină africană în exploataţia comercială (…) aflată pe raza administrativă a municipiului Călăraşi, luni, 26 august, preşedintele Unităţii Locale de Sprijin Călăraşi, primarul Daniel Ştefan Drăgulin, a convocat o şedinţă a acestei structuri pentru aprobarea unui plan de măsuri în vederea prevenirii răspândirii virusului PPA pe teritoriul municipiului Călăraşi”, arată Primăria Călăraşi, potrivit Mediafax.

Noul focar a impus luarea de măsuri în vederea prevenirii răspândirii virusului PPA pe teritoriul municipiului Călăraşi. Între punctele din planul de acțiune anti-PPA se numără interzicerea circulaţiei animalelor pe raza municipiului Călăraşi, interzicerea păşunatului, monitorizarea intrărilor şi ieşirilor în şi din oraş, instalarea de filtre de dezinfectare la intrările şi ieşirile din pieţe, târguri şi oboare sau catagrafierea exploataţiilor de porci pe cartiere.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!