• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum afectează valurile de căldură culturile de cereale: Boabele rămân mici

    agrointeligenta.ro -

    Valurile de căldură de care se lovesc mereu în ultimii ani i-au făcut pe fermierii britanici să analizeze efectele pe care aceastea le au asupra culturilor lor, în special la cereale. De circa o săptămâna, Marea Britanie a raportat temperaturi record, cele mai mari din ultimii șapte ani.

    ”În această perioadă, grâul trebuia să fie verde, dar deja s-a maronit”, a declarat Laurence Matthews, un fermier ce cultivă 3.000 de hectare lângă Dorking, în Surrey. ”Dacă ai aprinde un chibrit, câmpul ar lua foc instant”, mai spune agricultorul, citat de The Guardian.

    Valul de căldură de anul acesta a avut un efect devastator asupra recoltei. ”Fără apă, plante se închid”, spune Matthews. ”În primăvara anului trecut, vremea era fierbinte și uscată, dar din aprilie, a început să plouă constant, ceea ce a făcut ca plantele să se adapteze foarte greu”, explică el.

    Semințele plantate toamna au supraviețuit cu rădăcini scurte pentru că pământul bine udat de natură a menținut apa la suprafață. Căldura din ultima perioadă a făcut ca aceste plante – cele cu rădăcini scurte, să sufere foarte mult și să fie nevoite să crescă boabe mai mici pentru a rezista. Asta din imposibilitatea de a-și asigura toți nutrienții și apa din sol.

    President of the NFU, the National Farmers Union, Peter Kendall

    Schimbările climatice extreme au fost analizate pentru The Guardian și de Peter Kendall, președintele Uniunii Naționale a Fermierilor din Anglia. El crede că cel mai bun exemplu că există o problemă reală este situația actuală a Marii Britanii care, din exportator de grâne, a devenit, începând cu acest an, importator.

    În afară de valurile de căldură, ploile torențiale tot mai dese au același efect devastator și, în lipsa folosirii unor pesticide puternice, recoltele sunt compromise. ”În urma ploilor dese și a acumulării de apă, apariția și dezvoltarea dăunătorilor este incredibilă”, atrage atenția Kendall. El crede că autoritățile ar trebui să colaboreze cu fermierii pentru ca mediul înconjurător să fie protejat, dar și culturile să prospere, având în vedere cererea mare de produse alimentare.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români