• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Agrointeligența l-a ajutat pe fermierul Iulian Lionte să câștige procesul cu Primăria!

  agrointeligenta.ro -

  Victorie! Fermierul pe care primarul îl obliga să își dărâme solariile pe motiv că nu au autorizație de construcție a câștigat definitiv procesul pe care l-a deschis pentru a contesta decizia edilului-șef. Un document solicitat autorităților de către echipa Agrointeligența – AGROINTEL.RO a întors în favoarea sa decizia judecătorilor după ce, inițial, fermierul a pierdut în primă instanță.

  Am câștigat!”, ne-a scris fermierul Iulian Constantin Lionte din Dorohoi, județul Botoșani. Povestea lui am făcut-o publică în urmă cu peste un an, la începutul lunii noiembrie 2018, când legumicultorul, fără să fi primit vreun avertisment, s-a trezit cu o somație din partea Primăriei care îl obliga să își demoleze solariile pe motiv că acestea nu au autorizație de construcție!

  Ulterior, fermierul a aflat că totul i se trage de la un vecin dușmănos care l-a reclamat la Primărie, iar edilul-șef, primarul orașului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, a fost cel care a decis că solariile trebuie demolate pentru că nu au autorizație de construcție.

  Întors din Italia, fermierul a investit tot ce avea în afacerea cu legume

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO a mediatizat cazul fermierului din Dorohoi, iar în urma mesajelor de susținere, Constantin Lionte s-a decis să conteste somația de la Primărie. A decis să nu renunțe la munca sa, la investiția sa.

  Eram disperat. Am plecat de la salariu de 2.000 de euro pe lună, lucrând numai 4 ore pe zi și am investit în orașul meu natal unde era să mă distrugă Primăria fără scrupule”, ne-a declarat fermierul botoșănean care, după 15 ani de muncă în Italia, s-a întors acasă să înceapă o afacere în agricultură.

  Munca fermierului a fost la un pas de a fi complet distrusă după ce, la Judecătoria Dorohoi, Primăria a primit câștig de cauză pentru o speță aberantă: autorizație de construcție pentru solarul de legume!

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO nu doar că a sancționat public nedreptatea făcută, de data aceasta, de către judecători, dar a și solicitat și o poziție oficială din partea Inspectoratului de Stat în Construcții. Am primit, în scris, răspunsul așteptat: nu, pentru solarul de legume NU ESTE NEVOIE DE AUTORIZAȚIE DE CONSTRUCȚIE!

  Răspunsul primit a dat din nou speranță fermierului nostru, dar și avocatului său. Cu hârtia și informațiile primite direct de la Inspectoratul de Stat în Construcții, la proces, cauza lui Iulian Constantin Lionte a fost de necontestat!

  Documentul obținut de Agrointeligența a contat enorm”, ne-a mărturisit fermierul care a primit cu mare bucurie sentința definitivă prin care nu doar că i se dă dreptate, dar Primăria este obligată și să îi plătească toate cheltuielile de judecată.

  Victoria în instanță a fermierului Iulian Lionte este o bucurie pentru întreaga echipă Agrointeligența. Ne bucură și mai ales ne onorează să putem să fim alături de fermieri atunci când aceștia au nevoie de un sprijin, de un sfat, de un prieten. Suntem alături de dumneavoastră și, împreună, suntem mai informați, mai puternici, de neînvins!

  Dacă considerați că vă putem fi de folos, nu ezitați să ne contactați pe e-mail redactia@agrointel.ro sau direct la telefonul redacției: 0744.311.359. 

  Articole despre cazul de la Dorohoi:

  SCANDALOS! PRIMARUL ÎI CERE SĂ ÎȘI DĂRÂME SOLARIILE pentru că NU AU FUNDAȚIE!

  SCANDALOS: FERMIERUL PUS SĂ-ȘI DEMOLEZE SOLARIILE, ”TURNAT” LA PRIMĂRIE DE UN VECIN!

  Autorizație de construcție pentru solarii? Legea spune că nu, judecătorii țin cu primarii!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Tânăr fermier nevoit să-și abandoneze afacerea în agricultură după ce culturile i-au fost distruse de secetă! MADR: Condiții de eligibilitate pentru fermierii care solicită despăgubiri de secetă! România – record pe piața exportului de cerealelor: Locul 3 în UE la grâu, locul 1 în UE la porumb

  Ultimele știri

  Au început noi controale în teren! Amenzi de până la 20.000 de lei pentru fermieri! Ministerul de Interne: Atacurile urșilor și lupilor vor fi considerate situație specială de urgență! Legume crescute în apă. Ferma viitorului a fost pusă pe picioare la Pleșoiu!

  Căutare în articole