• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • A comis-o din nou: Consilierul Dorel Secară, o vulnerabilitate majoră pentru Adrian Oros, ministrul Agriculturii!

    Vlad Macovei -

    Ce a făcut Ministerul Agriculturii în ultimii zece ani pentru industria alimentară din România? O întrebare rezonabilă, de bun-simț și foarte intemeiată. Indiferent dacă răspunsul este “mult” sau “puțin”, orice om cu scaun la cap nu se poate supăra pe cel care adresează o astfel de întrebare. Mai ales dacă ne uităm la dezechilibrul balanței comerciale cu produse agroalimentare.

    Această întrebare a fost pusă pe paginia oficială de Facebook a ministrului Agriculturii, Adrian Oros, de către Dorin Cojocaru, președintele APRIL (Patronatul Laptelui). La o postare despre vizita ministrului la o fabrică de procesare a laptelui din județul Mureș ce aparține firmei care deține Telemeaua de Ibănești, prima brânză românească cu denumire de origine protejată la nivel european. Companie care este membră APRIL.

    Ei bine, răspunsul la întrebarea lui Dorin Cojocaru a venit de unde te așteptai mai puțin. A venit de la Dorel Secară, consilierul ministrului Adrian Oros, care probabil citind în dungă, și interpretând întrebarea ca un atac la adresa actualei conduceri a ministerului (ceea ce nu era, evident), a simțit nevoia să își apere șeful așa numai cum el o putea face: dând cu mucii în fasole! Răspunsul lui Secară a venit sub forma unui atac la persoană, calomnios, și deloc doctrinar de dreapta, așa cum susține că este actualul guvern Orban al Partidului Național Liberal. Atenție: Nu este prima dată când Dorel Secară face declarații controversate, care pun în dificultate conducerea Ministerului Agriculturii. Ce insulte aruncă Secară? “Chichireaza  trădătoare Cojocaru nici înjurături nu merită”, “treaba mea nu este să ajut multinaționalele la care este slugă Cojocaru”. Mă opresc aici cu citatele. Prin urmare, pentru că cineva a întrebat ce a făcut Ministerul Agriculturii în ultimii zece ani pentru industria alimentară, omul care îl consiliază pe actualul ministru al Agriculturii a găsit de cuviință să răspundă prin atac la persoană, făcându-l pe cel care a întrebat “trădător” și “sluga multinaționalelor”. 

    Haideți să vedem cât de slugă și trădător este Dorin Cojocaru. Președintele APRIL a fost unul dintre cei care s-a opus deschis și oficial fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea. L-a criticat pentru modul în care a acționat în lupta cu Pesta Porcină Africană, pentru modul în care este sprijnită industria alimentară și pentru modul anacronic în care conduce ministerul. Indiferent că sunteți de acord sau nu, că sunteți fani Daea sau nu, trebuie să recunoașteți că omul a avut curaj. Pentru curajul său, Dorin Cojocaru a fost calomniat, hăituit instituțional iar asupra membrilor APRIL s-a făcut o presiune uriașă pentru a-l schimba din funcție pe Cojocaru. În timpul acesta, Secară stătea ca șoarecele la gaură. 

    Știu că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, nu are nicio vină pentru insultele lui Secară. Mai știu și că ministrul Agriculturii își dorește dezvoltarea zootehniei și industriei alimentare românești. Sunt convins că Adrian Oros își propune, și are și o strategie în acest sens, ca producătorii români să fie mai prezenți decât până acum pe rafturile supermarketurilor, pentru a se întâlni cu consumatorii români. Problema este că, deși nu are nicio vină, repet, este responsabil pentru ce declară Secară, atât timp cât acesta este consilierul său.

    Chiar domnule ministru, sunteți mulțumit de ce a făcut Ministerul Agriculturii în ultimii zece ani pentru zootehnia și industria alimentară din România?

     

     


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till