• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PETIȚIE CONTRA PROIECTULUI care INTERZICE ȚĂRANILOR VÂNZAREA ȘI REPRODUCEREA PORCILOR!

    agrointeligenta.ro -

    Petiție a micilor crescători de porci care se opun celui mai nou proiectul de ordin al Președintelui ANSVSA! Fermierii sunt nemulțumiți de interzicerea creșterii porcilor în aer liber și spun că această măsură nu s-a mai pomenit în țările europene, acolo unde porcii crescuți tradițional sunt o mândrie și un obicei bine păstrat și apreciat. În plus, micii fermieri militează să nu se interzică reproducția suinelor din gospodăriile țărănești, dar și ca purceii obținuți să poată apoi fi valorificați.

    UPDATE: În cursul serii de miercuri, 4 martie, petiția a fost retrasă. Detalii găsiți în articolul: Petiția micilor crescători de porci a fost retrasă! Primele acuzații, primele justificări!

    Crescătorii de suine, în special cei din rasele Bazna și Mangalița, declară că doresc să își crească în continuarea suinele în spații libere. Astfel, fermierii au lansat o petiție prin care să își apere dreptul de a crește animalele în spații deschise, dar și să le comercializeze apoi cu forme legale.

    Petiția lansată de fermieri se numește ”Libertatea de a crește si reproduce porci in aer liber în regim gospodăresc și a vinde excedentul” iar scopul ei este de a strânge 100.000 de semnături pentru ca proiectul de ordin ANSVSA să nu fie pus în aplicare în forma actuală.

    Inițiatorul petiției este fermierul Flavius Bisca, iar motivarea este următoarea: ”La francezi (porcul Negru de Bigorre), la spanioli (porcul iberic) și în multe alte țări europene, porcul este crescut în aer liber, în sistem ecologic!

    La noi, porcul crescut în gospodăriile populației (Mangalița, Bazna și metiși) deranjează complexele industriale care produc un porc numit și porcul săracului (colesterol LDL) și fac lobby pentru interzicerea reproducerii și vânzării porcului țăranului!  Suntem în stare să ne adunăm 100.000 de români ca să semnăm o petiție de apărare a acestei ocupații tradiționale și a unei afaceri pe măsură sau ne punem pofta în cui și mâncăm ceea ce ne vând ei?

    Semnați și DISTRIBUITI petiția, altfel nu avem vreo șansă!

    E nevoie de distribuiri masive pe paginile personale ca să facem vizibilă petiția!”, arată textul petiției.

    Pentru a semna petiția micilor crescători de porci, click pe https://www.petitieonline.com/libertatea_de_a_creste_porci_in_aer_liber_in_regim_gospodaresc

    Petiția online vine și după solicitarea-surpriză din partea unui deputat al Partidului Național Liberal pentru ministrul Agriculturii, Adrian Oros, parlamentarul Tinel Gheorghe, coleg de partid cu șeful de la Agricultură. Acesta i-a cerut ministrului să retragă de pe site-ul ANSVSA proiectul prin care se vor instaura o serie de interdicții pentru micii crescători de porci în sistem tradițional.

    Detalii în: DEPUTAT PNL către MINISTRUL OROS: RETRAGEȚI ORDINUL CU PORCII de pe SITE-UL ANSVSA!

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO a arătat pe larg și în alte articole, publicate în ultimele zile, care sunt noile reguli generale de biosecuritate pentru exploataţiile de porcine și cât de afectați for fi fermierii mici și mijlocii în contextul respectării acestor condiții de biosecuritate.

    Citiți și: ORDIN ANSVSA: SE INTERZICE CREȘTEREA PORCILOR ÎN EXPLOATAȚII ÎN AER LIBER!


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Când se plantează roșiile în grădină – calendar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd