Buruienile cu frunză lată, problemă predominantă la cerealele din zona Moldovei. Ce produs preferă fermierii pentru a-și salva culturile!
agrointeligenta.ro -Provocările anului agricol 2019-2020 au trecut la o nouă etapă. Iarna blândă și cu o cantitate mică de precipitații va duce la o sensibilitate ridicată a culturilor la desprimăvărare. Astfel, tratamentele care urmează trebuie planificate cu o precizie maximă, pentru a duce la rezultatele scontate. Produse, tehnologii, momente optime de folosire – toate acestea au fost discutate la Forumul Bayer de la Iași.
„Este un calendar de care trebuie să ținem cont. Vrem ca fermierii să cunoască tot ce e în spatele unui produs, care sunt condițiile pe care ei trebuie să le întrunească atunci când folosesc un produs de protecție a plantelor. De multe ori se întâmplă să alegem cel mai bun produs, dar să nu-l folosim în cele mai bune condiții. Ne dorim să trecem mai departe de produs și să vorbim de un management integrat, adica a folosi toate resursele și uneltele pe care fermierii le au la dispoziție pe lângă ce înseamnă produsul de protecție a plantelor”, a declarat Florin Marian, Agronomic solutions manager Bayer.
Sute de fermieri au fost prezenți la Iași pentru a vedea prezentările pregătite de Bayer, dar și pentru a pune întrebări specialiștilor acestei companii. Au fost interesați de soluțiile Bayer din culturile de cereale păioase, care sunt cele mai importante în zona Moldovei. Tehnologia Climate FieldView, dar și produsele Aviator XPro, Secator, Atlantis Flex și Prosaro au fost puse pe masa discuțiilor de cea mai importantă firmă de produse de protecție a plantelor din România.
„Am discutat despre erbicidele, fungicidele din portofoliu, am atins problema insecticidelor și încercăm să acoperim toate problemele de protecție a culturilor de cereale azi. Ca probleme predominante în zona Moldovei în culturile de cereale sunt buruienile cu frunză lată, aici noi rezolvăm foarte bine asta cu produsul Sekator Progress OD din pachetul Falcon Pro. Este o soluție pe care fermierii o aleg azi pe mai bine de jumătate de milion de hectare în toată țara. Este și produsul preferat și în zona Moldovei. Sunt probleme la pornirea în vegetație cu făinarea, în anii mai ploioși, sunt probleme cu ruginile, cu septoriozele”, a completat Adrian Cosor, Manager cultura cerealelor Bayer.