• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ce se întâmplă cu vremea. Anunțul făcut de ANM!

  Angelica Lefter Angelica Lefter -

  Anunț făcut de specialiștii Administrației Naționale pentru Meteorologie referitor la evoluția vremii în perioada imediat următoare. Cele mai importante informații despre vreme sunt de interes pentru fermieri care așteaptă temperaturi mai mari și precipitații pentru a putea desfășura în bune condiții campania agricolă de primăvară.

  Temperaturile care ne amintesc de iarnă încep să dispară odată cu acest sfârșit de săptămână, iar meteorologii prognozează vreme din ce în ce mai frumoasă din zilele de 26-27 martie până la data de 5 aprilie.

  Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în Banat, vremea va va trece de la 2…3 grade celsius, la maxime diurne de 16…17 grade, la în intervalul 26-31 martie. Și în Crișana se va încălzi, astfel încât în intervalul 27 martie – 5 aprilie regimul termic, relativ constant, va fi caracterizat prin temperaturi maxime ce se vor situa in jurul unei valori medii de 16 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 1 si 5 aprilie.

  De asemenea, în Transilvania pe 26 si 27 martie vremea se va încălzi, astfel încat între 27 martie și 5 aprilie vor fi temperaturi maxime de 12…14 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicată între 28 martie și 5 aprilie, când vor fi ploi în general slabe.

  Pentru Maramureș, meteorologii au anunțat o încălzire vizibilă a vremii între 27 martie și 5 aprilie, când se vor întregistra între 14 și 16 grade celsius. Vor mai fi posibile ploi în intervalul 31 martie – 5 aprilie, dar slabe cantitaiv.

  Moldova a stat sub auspiciul temperaturilor scăzute, iar de la 2-3 grade Celsius se va ajunge în perioada 27 martie – 5 aprilie la maxime termice de 13-14 grade. În primele zile ale intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată, iar dupa 28 martie vor fi ploi slabe, pe arii restranse.

  Dobrogea a cunoscut temperaturi de 4…6 grade, însă in intervalul 27 martie – 5 aprilie vremea va deveni caldă și se vor înregistra valori medii regionale de 12…14 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 27-29 martie.

  La fel în Muntenia, va urma un proces de încălzire accentuată, astfel încat, între 27 martie si 5 aprilie, vor fi valori medii de 14…16 grade pentru maximele diurne. Probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii mai extinse va fi mai ridicată în intervalul 27 si 28 martie și în jurul datei de 2 aprilie.

  În Oltenia temperaturile maxime, nu au trecut de 1…2 grade, însă regimul termic este în creștere de la o zi la alta, fapt ce va determina, între 29 martie si 5 aprilie, medii ale maximelor termice de 14…16 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata pe aproape întreg parcursul intervalului de două săptămâni, dar acestea vor fi mai importante cantitativ și pe arii mai extinse în intervalul 23-25 martie.

  La munte regimul termic va fi în creștere treptată, iar între 27 martie si 5 aprilie media maximelor diurne va fi de 4…6 grade. Precipitatiile vor fi prezente la nivel izolat, exceptand datele de 28 martie și 2 – 3 aprilie, cand se pot semnala pe arii mai extinse și pot fi local mai importante cantitativ.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  De ce nu se face spital de campanie la ROMEXPO? Moldexpo, amenajat cu 700 de paturi pentru pacienții cu COVID-19! Acum două zile disperat, astăzi fericit! ”Mulțumim Agrointeligența, AUCHAN ne-a propus să le devenim furnizori!” Domnule premier Orban, pentru a mări producția unui fermier cu 100.000 €, trebuie ajutor de stat de exact 100.000 €! Nu e altă soluție! Cine dă ordin, ăla și plătește!

  Ultimele știri

  Emil Dumitru: Vom avea un dialog cu hipermarketurile să preia producțiile din bazinele legumicole! AVANS APIA 2020: Prima tranșă din subvenții, plătită mai devreme ca măsură urgentă de sprijin! Emil Dumitru, MADR: O nouă procedură pentru subvențiile APIA din acest an!

  Căutare în articole