• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Alerta Agrointeligența a funcționat! O nouă variantă de sprijin cuplat, discutată mâine!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Problemele fermierilor, mediatizate de Agrointeligenţa cu rezultate imediate! Subvenția care urma să fie tăiată drastic va fi salvată, ne-a anunțat Aurel Tănase, președintele OIPA Legume-Fructe. După ce Agrointeligența – AGROINTEL.RO a prezentat în premieră proiectul de Hotărâre de Guvern cu plafoanele pentru Sprijinul Cuplat Vegetal, iar ulterior am publicat nemulțumirile fermierilor privind tăierea drastică de la culturile de legume în spații protejate, actul normativ a fost blocat și se organizează discuții cu producătorii pentru a se găsi o soluție de menținere a nivelului de plată la APIA pentru legumicultori.

  ”Anul acesta suprafețele la plată pentru sprijinul cuplat vegetal a crescut de la 1.151 de hectare la 1.412 hectare de solarii și sere. Nu am fost chemați la nicio discuție așa cum se întâmpla în alți ani. Primeam informații din teritoriu cu privire la alerte, ne cereau membri întâlniri la MADR, am mers la minister în urmă cu o lună. Când a venit vorba despre sprijinul cuplat ni s-a spus că cei de la APIA nu terminaseră calculele și nu exsită o situație finalizată”, ne-a declarat Aurel Popescu, președintele OIPA Legume-Fructe.

  Așa cum Agrointeligența – AGORINTEL.RO a publicat în premieră, joi, pe 26 martie, Ministerul Agriculturii a postat proiectul de Hotărâre de Guvern cu plafoanele alocate pentru plata sprijinului cuplat vegetal. În actul normativ pus în dezbatere publică, sumele pentru legumele în sere și solarii au fost tăiate cu 70%, de la 8,8 milioane de euro la sub 3,5 milioane de euro.

  ”Am elaborat o scrisoare către ministrul Agriculturii, iar nemulțumirea noastră a fost mediatizată urgent, în aceeași zi, de către Agrointeligența – AGROINTEL.RO. Apoi, când am sunat la minister, mi s-a răspuns imediat și domnul secretar de stat Emil Dumitru ne-a chemat mâine la MADR să discutăm chestiunea plafonului la sprijinul cuplat, dar și cum pot fi ajutați fermierii să vândă producția în această perioadă„, ne-a explicat liderul OIPA Legume-Fructe.

  În urma demersurilor Agrointeligența – AGROINTEL.RO, proiectul de HG a fost blocat pentru moment, ne-au confirmate și alte surse din legumicultură: ”În acest sens, MADR ne-a chemat la discuții pentru găsirea unei soluții și trimiterea către Bruxelles a unei notificări prin care vom cere revenirea la plafonul inițial pe care l-a avut România alocat pe fiecare an și anume aproximativ 13.300.000 Euro pe cele două forme de SCV Solar și sere”. Conform informațiilor Agrointeligența – AGROINTEL.RO, reprezentarea legumicultorilor la întâlnirea de mâine de la MADR va fi asigurată de președintele OIPA Legume-Fructe, Aurel Tănase.

  Mâine sper să facem o scrisoare către Bruxelles să rezolvăm. Dintre toate culturile, doar la noi s-a scăzut plafonul. La restul fie s-a menținut bugetul, fie a crescut”, ne-a mărturisit Aurel Tănase mandatul cu care merge mâine la Ministerul Agriculturii.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Anunțul de astăzi al APIA despre subvențiile în avans ale fermierilor! Se prelungește programul Tomata și pentru ciclul II? Ce spune primarul comunei cu producții record la roșii! CALCULATOR subvenții pentru credite! Simulator pentru fermierii care vor să obțină PLATA APIA ÎN AVANS!

  Ultimele știri

  Doi hoţi de animale au fost prinşi şi încătuşaţi în câmp, în timp ce fugeau cu trei vaci şi doi cai! Adrian Oros: Fermierii ne-au cerut să plătim despăgubirile de secetă până pe 30 iulie! Proiect MADR: Testele pentru genotiparea berbecilor – GRATUITE până la sfârșitul anului!

  Căutare în articole