• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • NOUA ORDONANȚA MILITARĂ: Ce trebuie să știe fermierii care lucrează terenuri în județul Ialomița!

    agrointeligenta.ro -

    Un important perimetru din județul Ialomița intră de astăzi, sâmbătă – 4 aprilie, în carantină, conform prevederilor noii Ordonanțe Militare prezentate de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Actul normativ care prevede instituirea carantinei în orașul Țăndărei face precizări și pentru agricultorii care lucrează terenuri agricole în perimetrul vizat.

    Spre deosebire de carantina din județul Suceava, unde Ordonanța Militară nr. 6/30.03.2020 nu a făcut o precizare clară pentru a fi permise deplasările în scop agricol, în cazul de la Ialomița au fost luate măsuri concrete în acest sens. Rămâne condiție obligatorie ca fermierii care lucrează terenurile în zona Țăndărei să aibă asupra lor declarația pe proprie răspundere care să fie completată în prealabil cu datele cerute în formular, inclusiv scopul deplasării în scopul efectuării lucrărilor agricole. Precizarea este făcută în actul normativ pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, iar Ordonanța prevede și că ”în localitatea carantinată potrivit art. 1 (Țăndărei – n.r.) se aplică în mod corespunzător toate interdicțiile și restricțiile stabilite prin ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență”

    Citiți și: Guvernul a modificat modelul de DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE pentru fermieri!

    De avut în vedere să pentru a circula în această perioadă în zona Țăndărei, cetățenii trebuie să folosească drumurile europene, naționale, județene și comunale. ”Este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din orașul Țăndărei, județul Ialomița, prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale”, precizează noua Ordonanță Militară.

    CAPITOLUL I – Instituirea măsurii de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița
    Art. 1. — Se instituie, pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița.
    Art. 2. — În localitatea carantinată prevăzută la art. 1 sunt permise intrarea, respectiv ieșirea pentru:
    a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în localitatea carantinată, precum și aprovizionării populației;
    b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.
    Art. 3. — Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane nu vor comercializa bilete/abonamente sau alte titluri de călătorie pentru transportul călătorilor în localitatea carantinată decât dacă sunt respectate dispozițiile art. 2.
    Art. 4. — În localitatea carantinată potrivit art. 1 se aplică în mod corespunzător toate interdicțiile și restricțiile stabilite prin ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență.
    Art. 5. — Se împuternicește Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Ialomița (CJCCI) pentru a stabili completări și derogări în ceea ce privește dispozițiile prevăzute la art. 2, cu acordul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
    Art. 6. — (1) Organele cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale vor stabili măsuri specifice de prevenire și limitare a intrării, respectiv ieșirii persoanelor în/din localitatea carantinată.
    (2) Autoritățile administrației publice locale și județene vor aduce la cunoștință obligațiile ce le revin persoanelor, referitoare la deplasarea și accesul în/din localitatea carantinată.
    (3) Aplicarea măsurilor de verificare, control și acces în/dinspre localitatea carantinată se realizează de către personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne în colaborare cu cele ale Ministerului Apărării Naționale.
    Art. 7. — Consiliul Județean Ialomița, primarul și Consiliul Local al Orașului Țăndărei vor lua măsuri pentru a asigura funcționarea serviciilor de protecție și asistență socială, funcționarea corespunzătoare a serviciilor de utilități publice, precum și aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susținători sau altă formă de ajutor și care nu se pot deplasa de la locuință/gospodărie.
    Art. 8. — Este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din orașul Țăndărei, județul Ialomița, prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale.

    Textul integral al Ordonanței Militare nr. 7/4.04.2020 este disponibil în articolul: Ordonanță Militară nr. 7, document. Textul integral cu prevederile noii ordonanțe militare


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”