• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ministerul Agriculturii lansează un nou ajutor de minimis pentru crescătorii de animale! Plata maximală: 20.000 de euro!

  agrointeligenta.ro -

  Ministerul Agriculturii pregătește un nou ajutor de minimis pentru crescătorii de animale! Pe site-ul instituției conduse de ministrul Adrian Oros a fost publicat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care va fi continuat sprijinul acordat pentru susținerea rasele Bazna și Mangalița. Începând din acest an, programul va fi derulat într-o formă complet schimbată care prevede acordarea unei subvenții de 1.200 de lei pe cap de scroafă de la care se livrează purcei și care este înscrisă în Registrul Genealogic al Raselor Bazna sau Mangalița.

  Ajutorul de minimis pentru scroafe: Plată maximă de 20.000 de euro

  Conform proiectului MADR, schema de ajutor de minimis pentru suinele din rase românești se va derula în perioada 2020-2022. Suma maximă pe care o poate accesa un fermier prin acest program este de 20.000 de euro, plafonul maximal pentru ajutoarele de minimis, conform legislației europene.

  Condiții de eligibilitate pentru subvenția pe cap de scroafă Bazna sau Mangalița

  Schema de ajutor de minimis se aplică întreprinderilor care cresc porci de reproducție din rasele Bazna și/sau Mangalița. Pentru a fi eligibili la programul de finanțare cu bani de la stat, producătorii trebuie să îndeplinească aceste condiții:

  Cât se plătește ajutor de minimis pe cap de scroafă Mangalița sau Bazna

  Subvenția de care pot beneficia crescătorii de suine este de 1.200 de lei pe scroafă, pe an, cu condiția comercializării a minimului de 4 purcei/cap de scroafă/an la greutatea minimă de 8 kg/cap.

  Plata către fermierii eligibili se va face într-o singură tranșă.

  Bugetul total alocat schemei pentru scroafele de Bazna și/sau Mangalița  este de 1.000.000 de lei pentru anul 2020.

  La fel ca și în cazul celorlalte scheme de ajutor de minimis, și acest program se va derula prin direcțiile agricole județene.

  Documente necesare pentru înscrierea în programul de minimis

  Înscriere în programul de minimis pentru scroafe cu purcei se face în baza unei cereri, însoțită de documentele următoare:

  Pe timpul stării de urgență, documentele de înscriere se pot transmite prin fax sau în format electronic prin e-mail către direcțiile pentru agricultură județene.

  Cum se obține subvenția pe cap de scroafă din rasele Mangalița și Bazna

  Pentru a încasa sprijinul de 1.200 de lei pe cap de animal, crescătorii de scroafe trebuie să prezinte documentele care atestă livrarea produșilor. La DAJ se depun cereri de plată nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la închiderea lunii în care s-a realizat ultima livrare a purceilor, însoțite de următoarele acte:

  De precizat că prevederile de mai sus sunt incluse într-un proiect de Hotărâre de Guvern. Măsurile se află în dezbatere publică și pot suferi modificări până la adoptarea de către Guvern și intrarea în vigoare a actului normativ.

  UTIL: PROIECT MADR pentru subvenția ajutor de minimis pe cap de scroafă Mangalița și Bazna

   

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Lista raselor pentru care crescătorii de animale pot folosi logotipul „100% rasă autohtonă”! Crescător de vaci: Subvențiile să nu mai stea în ”ștampila” asociațiilor! Se lovește în productivitatea fermelor! ACEBOP, scrisoare deschisă către ministrul OROS: Luptați-vă la Bruxelles pentru a ajuta fermele românești de pasăre și porc!

  Ultimele știri

  Fermieri, verificați-vă conturile! APIA anunță că a transferat 833.265.881 de lei! Apicultori români: Am obținut cea mai mică producție de miere din ultimii 50 de ani! Albinele pot fi ”antrenate” pentru a crește productivitatea culturilor agricole!

  Căutare în articole