• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Decizie de plată pentru subvențiile stațiunii Popăuți: ”Am reluat lucrările în câmp datorită Agrointeligența și șefului APIA!”

    agrointeligenta.ro -

    Stațiunea de cercetare agricolă de la Popăuți, salvată de la dezastru de Agrointeligența-AGROINTEL.RO și conducerea centrală a APIA!  Instituția de cercetare din județul Botoșani a primit decizia de plată pentru subvențiile aferente anului 2019 după ce  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a sesizat public situația de la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor ”Popăuți” – Botoșani care se afla în pericol să nu poată efectua însămânțările de primăvară din cauza lipsei banilor cu care trebuia să achite inputurile către furnizori.

    Lucrările agricole au fost reluate

    Directorul instituției de cercetare, Ionică Nechifor, ne-a anunțat cu bucurie că în Vinerea Mare, pe 17 aprilie, a primit decizia de plată de la APIA Botoșani și a fost asigurat chiar de conducerea APIA Central, de directorul general Adrian Pintea, că banii vor intra în conturile stațiunii după Sărbătorile Pascale. Nechifor ne-a mărturisit că a reluat însămânțarea pe terenurile stațiunii cu ultimele rezerve de bani, având siguranța că subvențiile vor fi încasate în curând.

    Ionică Nechifor speră ca pe viitor fermierii din Botoșani să aibă susținerea conducerii APIA din județ astfel încât să nu se mai ajungă la situația ”să se plângă” la APIA Central sau la conducerea Ministerului Agriculturii.

    ”Având în vedere situația sensibilă la ora actuală, atât din agricultură, cât și din România, având în vedere coronavirusul, vreau să vă spun că am făcut demersurile către APIA Botoșani în ceea ce privește subvențiile pe anul 2019 către Stațiunea de Cercetare -Dezvoltare Ovine și Caprine Popăuți. Observând că nu găsesc rezolvare am fost nevoit să apelez atât la reporterii Agrointeligența, cât și la directorul general APIA București, domnul Adrian Pintea. Vreau să vă spun că demersurile mele au dat roade și faptul că astăzi 17 aprilie s-a emis practic decizia de plată, iar după spusele domnului director general Pintea pe săptămâna viitoare voi primi și banii în conturi, nu pot decât să mulțumesc atât domnului director general Pintea, cât și Agrointeligența pentru implicarea directă în rezolvarea unei situații destul de sensibile”, a transmis șeful instituției de cercetare, Ionică Nechifor.

    Acesta a subliniat că, având în vedere că încă se desfășoară campania de primăvară, Stațiunea de Cercetare Popăuți, ca brand din zona de nord-est a Românei aflată în ultima perioadă în plină ascensiune nu își putea permite să rămână blocată sau cu anumite suprafețe de teren neînsămânțate.

    ”Deci, din punctul meu de vedere atunci când o chestiune trebuie rezolvată, nu ar fi corect să apelăm la presă sau la autoritățile centrale. Aceste chestiuni trebuie rezolvate la nivel local. Faptul că unele lucruri pleacă greșit din județele în care noi ne desfășurăm activitatea, nu rămâne decât să analizeze cei de la autoritatea centrală. Încă o dată, vreau să întăresc ideea că, așa cum știm dintotdeauna, presa este a patra putere din stat, iată se dovedește că apelând la acei oameni devotați practic activității noastre lucrurile se pot rezolva, ceea ce ar fi trebuit în mod normal să se rezolve fără a apela la, eu știu, la presa locală sau presa națională. Deci se poate!”, a mai subliniat Ionică Nechifor.

    În final acesta a dorit să mulțumească din nou Agrointeligența-AGROINTEL.RO pentru implicarea în acest caz și că este întotdeauna receptivă la problemele fermierilor din toate zonele. Mai mult, Ionică Nechifor a menționat și implicarea conducerii centrale a APIA, în persoana directorului general Adrian Pintea, care s-a implicat personal pentru a rezolva și finaliza plata pentru stațiunea de cercetare din Botoșani.

    ”Domnilor nu pot decât să îmi ridic pălăria în fața Agrointeligența pentru faptul că răspunde la orice solicitare a noastră. Totodată vreau să mulțumesc domnului director general că ori de câte ori am apelat la domnia sa și vorbesc de domnul Pintea, chestiunile fermierilor din zona mea au fost rezolvate. Mulțumesc tuturor, mulțumesc tuturor pentru că v-ați implicat și ați rezolvat o problemă destul de sensibilă a Stațiuni de Cercetare Popăuți. Dați-mi voie să vă spun în final și Sărbători frumoase, sărbători liniștite și binecuvântate și să dea Dumnezeu un an agricol bun în așa fel încât să nu avem de suferit, în primul rând noi fermierii și după aceea consumatorii. Doamne ajută!”, a conchis Nechifor.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru Agnes Jansen după reportajul Agrointeligența: ”Mă pensionez, dar nu rămâneți fără legume!” Cine încasează subvenția APIA pe pășunea comunală. Acte necesare