Comerţ alimentar

UE își deschide piața pentru carnea de pasăre din Ucraina

Compania MHP, cel mai mare producător de carne de pasăre din Ucraina, ar putea începe livrarea cărnii de pui către piețele Uniunii Europene începând cu luna noiembrie. UE va permite pentru prima oară introducerea produselor din carne de pasăre ucrainene pe piața sa, anunță Agrobroker.

Acest fapt este un pas important pentru companiile ucrainene, deschizând o piață de sute de milioane de cumparători potențiali în fața lor, punându-le la dispoziție și o piață care reprezintă o alternativă pentru cea din Uniunea Vamală formată din Rusia, Belarus și Kazahstan, care se opune asocierii Ucrainei cu UE.

Datorită deschiderii pieței europene în fața lor, cei mai mari producători de ouă din țară – Ovostar și Avangard – își vor putea dubla capacitatea de procesare a ouălor, iar MHP ia în considerare achiziționarea unei companii de procesare de carne din Uniunea Europeană.

Conform declarațiilor inițiale ale Ministrului Agriculturii din Ucraina, țara ar fi putut să livreze 20.000 de tone de carne de pasăre către UE în acest an. Nu se va ajunge la acest volum în anul curent, în schimb din 2014 firmele vor putea livra un total de 40.000 de tone de produse din pasăre către UE.

Sursa: agrobiznes.md 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!