• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Povestea fermei de porci susținută cu resturi de mâncare de la cazinouri

    agrointeligenta.ro -

    Povestea fermei de porci susținută cu resturi de mâncare de la cazinourile din Las Vegas revine în actualitate. Ferma Las Vegas Livestock a devenit cunoscută în întreaga lume deoarece își hrănea porcii cu resturile de la cazinourile din Vegas. Agrointel.ro v-a relatat în 2013 cum pe atunci 2.500 de porci erau hrăniți din resturile provenite de la restaurantele a 12 cazinouri din Vegas, care îi ofereau mâncarea pe gratis.

    Între timp, afacerea deținută de familia Combs a evoluat și la începutul acestui an numărul porcilor a ajuns la 4.000 și aproape 90% din dieta lor era asigurată de resturile obținute de la cazinourile din Vegas. Totuși, din cauza contextului actual, lucrurile au luat o turnură neplăcută pentru Hank Combs și ferma sa. Cazinourile din Vegas au fost închise o bună perioadă, la fel ca și la noi când toate sălile de jocuri au fost închise, iar singurele locuri unde s-a putut juca fiind cazinourile online, precum Vlad Casino.

    Având în vedere închiderea locurilor care furnizau practic hrana de zi cu zi a fermei, numărul porcilor a scăzut în doar câteva luni de la 4.000 la 1.500. „Cumpăram porci la fiecare două-trei săptămâni. Acum am renunțat să mai cumpărăm porci imediat pentru că știam că asta va afecta sursa noastră de furaje”, a spus Combs. Mai trist este că, din cauza lipsei de cerere de pe piață, fermeriul a fost nevoit să ia o măsură extremă. Cum hrană pentru ei nu mai avea și nici spațiu suficient, el a decis să eutanasieze mii de animale.

    Această situație nu a fost însă unicat în SUA, întrucât numeroase ferme s-au confruntat cu situații asemănătoare. Conform unui raport al Consiliului Național al Producătorilor de Porci din luna mai, aproximativ 170 de mii de porci „pregătiți pentru piață” nu au putut fi prelucrați. În plus, având în vedere că și cererea a scăzut considerabil, și prețul de vânzare al porcilor s-a diminuat și au devenit foarte ieftini. „Companiile mai mari au încercat să scape de porcii lor și le-au vândut în locurile în care vindeam noi în mod normal și au făcut-o foarte, foarte ieftin. Acum nu mai putem fi sustenabili că afaceri”, a mai afirmat Combs.

    Micii fermieri din SUA mai acuză și faptul că nu au același acces pe piață de consum precum companiile mai mari. Congresul american și unele state încearcă deja să găsească o soluție pentru a rezolva această problemă. „Există deja propunerile membrilor Congresului, iar unele state se încearcă să reducă aceste bariere pentru a ne asigura că femierii mai mici își pot aduce produsele pe mesele americanilor”, a declarat Rob Bluey, vicepreședintele de comunicare al Fundației Heritage.

    Colaborarea dintre cazinourile din Vegas și ferma de porci, de lungă durată

    Colaborarea dintre ferma familiei Combs și cazinourile din Las Vegas a început încă din anul 1963. Pe atunci, tatăl lui Hank Combs, Bob, a făcut o vizită împreună cu familia în Vegas. El a sesizat astfel că bucătarii unui restaurant se chinuiau să scape de resturile adunate peste zi. Astfel, el le-a propus să înceapă o colaborare și de atunci familia Combs a adunat zilnic resturile de mâncare de la cazinourile din Vegas.

    Angajații cazinourilor puneau resturile în saci și îi lăsau la ușa din spate. Familia Combs venea și le aduna, apoi le procesa și le aducea la standarde cerute de normele sanitar veterinare din America. Colaborarea a funcționat excelent pentru mai bine de 50 de ani și este de așteptat să fie reluată în curând. Iar porcii aflați în ferma situată la 45 de kilometri de Vegas se vor răsfăța din nou cu delicatese.


    Te-ar mai putea interesa

    Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier A primit o amendă 1.200 de lei pentru că porcul din ogradă nu era crotaliat

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte