• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PT275 și PT225 – hibrizii fermierilor campioni la rapiță în vestul țării!

    agrointeligenta.ro -

    Corteva Agriscience continuă prezentarea rezultatelor foarte bune pe care le înregistrează fermierii ce au ales să semene hibrizi de rapiță Pioneer®. De această dată, hibrizii PT275  și PT225 sunt cei care au performat în vestul țării, acolo unde Nicolae Herman și Daniel Bondar au devenit fermieri campioni.

    PT275 este un hibrid semitimpuriu, are o toleranță ridicată la boli, rezistență foarte bună la iernare, ramifică foarte bine și prezintă o bună rezistență la scuturare, iar în condițiile în care beneficiază de aplicarea unei tehnologii ridicate, oferă producții de neegalat.

    PT225 este un hibrid semitimpuriu recomandat pentru tehnologie intensivă, are o foarte bună rezistență la Phoma, precum și la iernare, are o dezvoltare rapidă fără riscul de a emite tijă florală în toamnă și asigură o recoltare fără pierderi.

    “Cultura de rapiță este în vestul țării una dintre cele mai profitabile, chiar dacă ultimii ani nu au fost tocmai favorabili pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Seceta și-a făcut simțită prezența și în această zonă, au fost și înghețuri târzii care au lăsat urme până la recoltat. Hibrizi companiei Corteva Agrisience se remarcă prin productivitate, adaptabilitate și toleranță față de factorii neprielnici precum seceta și fluctuațiile de temperatură. Rezultate excelente s-au obținut la hibrizii intensivi precum PT271, PT225 și PT275, iar când a fost vorba de condiții mai puțin favorabile, s-a remarcat PT264. Avem încredere în hibrizii noștri și le recomandăm fermierilor să mizeze pe genetica Corteva și în această campanie!”, a punctat Andrei Ciocoiu – Category Marketing Manager Culturi Oleaginoase.

    Nicolae Herman din localitatea Sârbi, județul Bihor, a devenit fermier campion în acest cu hibridul PT275

    Nicolae Herman din localitatea Sârbi, județul Bihor, lucrează 600 ha și a devenit fermier campion în acest cu hibridul PT275. “Am semănat 65 ha cu rapiță și tot atâtea am recoltat la începutul lunii iulie, deși a fost un an extrem de dificil. Am obținut o producție de 4300 kg/ha. Planta premergătoare a fost grâul, așa că după recoltat am arat, am pregătit terenul cu combinatorul, au fost între 2 și 4 treceri în funcție de solă. Înainte de semănat am administrat triplu 16 – 200 kg/ha, am semănat în perioada 1-5 septembrie 30 ha, restul după 1 octombrie pentru că am mai așteptat să plouă. Am avut o răsărire târzie, așa că în toamnă nu am administrat decât un erbicid și un insecticid. În primăvară am mai fertilizat cu îngrășământ 14.14.14 Sulf 7%, iar în ceea ce privește tratamentele au fost 4 treceri. Prima cu fungicid și insecticid sistemic, apoi am administrat bor, din nou un insecticid, iar ultima trecere a fost cu insecticid și fungicid atunci când plantele erau la 30% din înflorit”, a declarat fermierul campion Nicolae Herman.

    Acesta a mai adăugat faptul că în zonă a fost un an dificil pentru rapiță, dar a obținut o producție mulțumitoare, motiv pentru care în această toamnă va semăna cca. 80 ha. A ales deja hibrizii Pioneer PT275 și PT225 pentru că i-a mai avut în cultură și speră să obțină în următoarea campanie rezultate și mai bune față de cele de până acum.

    Daniel Bondar este fermierul campion, din localitatea Batar, județul Bihor

    Daniel Bondar a obținut cu hibridul PT225 cea mai bună producție, respectiv 4.300 kg/ha

    Daniel Bondar, următorul fermier campion, din localitatea Batar, județul Bihor, lucrează în cadrul a două societății 600 ha și a avut în această campanie 110 ha cu rapiță, semănate după grâu. Hibridul PT225 i-a oferit cea mai bună producție, respectiv 4.300 kg/ha. “Terenul a fost dezmiriștit, scarificat, arat și pregătit cu combinatorul în două treceri. Semănatul a avut loc în condiții de secetă, am început pe 30 august și o bună parte am semănat-o până în data de 10 septembrie, apoi am mai așteptat precipitații și am semănat și la finalul lunii septembrie. Înainte de semănat a fost aplicat îngrășământ triplu 16, care a fost încorporat cu grapa rotativă și după răsărirea plantelor am erbicidat. În primăvară am erbicidat cu Galera Super™, am intervenit cu 5-6 insecticide, în funcție de cum a fost nevoie și am aplicat două tratamente cu fungicide și foliare. În ceea ce privește fertilizarea, am mai administrat 200 kg/ha de uree și 200 kg/ha îngrășământ pe bază de sulf. Aceasta a fost toată tehnologia pe care am aplicat-o. Am recoltat în prima parte a lunii iulie și chiar am rămas surprins că am reușit să obțin așa rezultate, chiar dacă am avut parte de secetă inclusiv în luna mai”, a precizat fermierul campion Daniel Bondar.

    În această toamnă intenționează să semene în jur de 130 ha cu rapiță și va alege hibrizii PT275 și PT225, dar și alți hibrizi noi cărora vrea să le testeze potențialul.


    Te-ar mai putea interesa

    S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!