• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • APIA: Crescătorii de vaci care au între 5 și 90 de capete, oierii și legumicultorii nu depun încă cereri pentru subvenția COVID-19!

  Roxana Dobre -

  Crescătorii de bovine care dețin între 5 și 90 de capete nu depun în prezent la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) cererea pentru solicitarea sumelor forfetare care se acordă pe exploatație ca despăgubire pentru pierderile provocate de pandemia de COVID-19, așa cum au înțeles greșit și au comunicat fermierilor mai mulți primari. Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a arătat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO care este calendarul pe care agenția trebuie să îl respecte în prezent!

  ”APIA primește în prezent cereri pentru despăgubirile la secetă, unde avem termen 15 septembrie, inclusiv. Și pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin/suin/avicol, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, unde termenul este 29 septembrie, inclusiv. Dar, atenție, la bovine vorbim doar despre Ordonanța de Urgență nr. 149/2020 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, adică acei crescători care dețin minim 91 de capete în exploatație și pentru care cuantumul ajutorului este de 100 euro/cap femelă bovină adultă”, a arătat șeful APIA.

  Acesta a precizat că pentru micii fermieri, cei care pot primi maxim 7.000 euro/exploatație se va anunța exact care este data depunerii, ca și în cazul ajutorului pentru oieri și sectorul legume -fructe şi cartofi, după ce toate măsurile vor primi aprobarea de la Comisia Europeană.

  Potrivit  unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) banii se plătesc ca sumă forfetară (care se achită pe exploatație și nu pe hectar sau cap de animal n.r) urmează să fie plătită până la 30 iunie 2021, pe baza unei cereri de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020. Atenție, primirea cererilor nu a fost anunțată oficial.

  Micii fermieri care au ferme mixte, primesc maxim 7.000 euro/exploatație 

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat vineri, 4 septembrie printr-un comunicat că fermierii – crescători de bovine primesc prin  Măsura 21 maxim 7.000 euro/exploatație chiar dacă dețin și vegetal.  Astfel potrivit datelor MADR, solicitantul trebuie să fie fermier activ și să fie înregistrat la APIA cu cerere unică de plată pentru anul 2020 și nu poate primi sprijin decât o singură dată în cadrul acestei măsuri.

  ”În cazul în care un fermier are o exploataţie mixtă (zootehnic și vegetal sau sector zootehnic – specii de animale diferite sau sector vegetal culturi anuale sau perene diferite), care se încadrează în aria de eligibiliate, sprijinul poate fi cumulat până la valoarea maximă de 7000 Euro/fermier/exploataţie. Cuantumul maxim al sprijinului este de 7.000 euro / fermier/ exploatație”, precizează ministerul de resort.

  Suma forfetară urmează să fie plătită până la 30 iunie 2021, pe baza unei cereri de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris pe larg aici ”în oglindă” despre cele două scheme care se adresează crescătorilor de bovine: Cele două scheme pentru crescătorii de vaci: MAXIM 7.000 euro – micii fermieri vs. MAXIM 100.000 euro – fermele mari!


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ovidiu Săvâșcă, APIA Mureș: Fermierii persoane fizice nu mai au nevoie de adeverința de la Primărie! ANSVSA: Se interzice fermierilor să mai administreze tratamente la animale fără supraveghere veterinară! Rulote cumpărate de o asociație pentru ca fermierii să își poată vinde brânza sau mieii de Paște!

  Ultimele știri

  Despăgubirile la culturile de primăvară, în Parlament. Asociația Forța Fermierilor cere o lege pentru plata fermierilor! Pallas™ si Floramix ™ – cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu! Asociația Forța Fermierilor îi cere Ministrului Agriculturii să organizeze o dezbatere privind situația din zootehnie!